Tobii Technology Innovate Sweden i Rio

Diarienummer 2012-01326
Koordinator Tobii Technology AB
Bidrag från Vinnova 15 000 kronor
Projektets löptid april 2012 - juni 2012
Status Avslutat

Syfte och mål

Tobii medverkar i Svenska Institutets internationella utställning genom att ställa ut en hårdvaruenhet med en demoapplikation som går att testas av besökarna. Fokus är kommunikation. I samband med utställningen i Rio de Janeiro medverkade en representant från Tobii vid invigningen där han också höll i en företagspresentation. Tobii har även tagit emot en pressutsändelse från Kina och Brasilien samt har medverkat i en film som visades i Rio de Janeiro samt som kommer att visas vid nästa stopp av utställningen i Kina.

Resultat och förväntade effekter

Stort intresse fanns för Tobiis verksamhet, särskilt inom den sektor där våra kommunikationshjälpmedel hjälper människor med kommunikationsnedsättningar att interagera både online och med andra människor.

Upplägg och genomförande

Upplägget genomfördes som planerat, vår representant åkte till Rio och var mycket nöjd med de kontakter som han träffade samt över intresset som uppstod kring Tobii.

Externa länkar

Tobii är världens ledande leverantör av ögonspårning och ögonstyrning, en teknik som gör det möjligt för datorn att veta exakt var användaren tittar. Vår teknik används i stor utsträckning inom olika forskningsfält och som ett sätt att styra datorer.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.