Inteface för simulatorer

Diarienummer
Koordinator SIMWAY AB
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid mars 2012 - november 2012
Status Avslutat

Syfte och mål

Målet med projektet var att skapa en grund för att Simway självständigt ska utveckla världsledande interaktiva upplevelser. Produkterna som tagits fram under projektet kommer ha stor betydelse för bolagets framtida utveckling

Resultat och förväntade effekter

I skrivandet stund lanserar Simway skidsimulatorn på Vasaloppets mässa och som permanent installation på Vasaloppsmuseum i Mora där besökare kan staka sig fram på upploppet i ett virtuellt Mora. Den 8-11 mars gör Simway en internationell lansering av skyttesimulator och skidskyttesimulatorn på IWA mässan i Nürnberg. I dagarna släpps ett simulatorspel som kan laddas ner på Simways hemsida. Samarbetet med forskare lever vidare i projektet konsumentorienterad Internet of Things. Simway fortsätter att utveckla de redan kommersiella produkter.

Upplägg och genomförande

Projektet inleddes med en omvärldsanalys och diskussion med forskare och andra aktörer kring de tänkta simulatorerna. Efter framtagandet av prototyper har företaget deltagit på fyra mässor och evenemang. Responsen har varit mycket positiv och användarstudierna har lett till en hel del förbättringar. Flera av de simulatorerna som tagits fram har nu lanserats som kommersiella produkter.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2012-00469

Statistik för sidan