Innovationstävling för förbättrad vattenhållning och avloppsrening i slumområden

Diarienummer 2014-03858
Koordinator Lunds universitet
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid augusti 2014 - augusti 2015
Status Avslutat

Syfte och mål

Målet med tävlingen var att genomföra en innovationstävling i Indonesien under 2014/15, i syfte att identifiera innovatörer med idéer och drivkraft att starta projekt som bidrar till att minska Jakartas gigantiska problem med vattenföroreningar, färskvattenhushållning och avlopp. Tävlingen har genomförts enligt plan och engagerat hundratals, både som deltagare och andra intressenter.

Resultat och förväntade effekter

Tävlingen genomfördes av Lunds universitet, IKEA Indonesien, Mercy Corps och Student Competitions, med goda resultat. Tre vinnare belönades på en ceremoni i samband med IKEAs öppnande i Indonesien och en vinnare belönades med stipendium till LU, samt en väg för att realisera sitt projekt. Vinnaren har även blivit en god ambassadör för Sverige i Indonesien och deltagit i flera andra Indonesien-svenska events under våren.

Upplägg och genomförande

Tävlingen genomfördes under hösten 2014, där Indonesiska innovatörer bjöds in att delta. Webbsidan Bluebagaward.com upprättades, efter initiala workshops med LU, IKEA, Student Competitions och Mercy Corps. Tävlingen låg uppe i tre månader, där deltagarna kunde skicka in sina bidrag. Därefter valde en jury ut finalister och vinnaren avslöjades på finalceremonin i Jakarta, som hölls i samband med invigningen av IKEA i Indonesien.

Externa länkar

Finalisterna i Indonesisk media Tävlingens webbsida Sammanfattning av den vinnande idén - från vinnaren Arlisa Febriani

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.