Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

E!11399, 5G-DAS, Maven Wireless Sweden AB

Diarienummer
Koordinator MAVEN WIRELESS SWEDEN AB
Bidrag från Vinnova 4 716 912 kronor
Projektets löptid juli 2017 - september 2018
Status Avslutat
Utlysning Eurostars – för forskande små och medelstora företag

Viktiga resultat som projektet gav

Vi kommer att utveckla nästa generationens DAS-produkter (Cellulära & Public Safety), vilka förbättrar effektiviteten med toppmoderna digitalt linjäriserade RF-förstärkare där vi har minskat strömförbrukningen till mindre än 50% av dagens lösningar. Vi krossar kapacitetsgränser för digitala fiberlänkar för att erbjuda en uppgraderingsväg till 5G då vi har 4x mer bandbredd än andra befintliga system på den digitala fiberlänken. Produkten stödjer samtliga radioteknologier (2G, 3G, 4G och 5G) samt cellulära frekvensband 700, 800, 900, 1800, 2100 och 2600 MHz

Långsiktiga effekter som förväntas

Genom att använda Maven Wireless Digital DAS för multioperatör och multistandard täckning kommer strömförbrukningen bli betydligt mindre vilket också innebär att koldioxidutsläppen är betydligt mindre med Maven Wireless High Power DAS. Maven DAS förbrukar 6x (!) Mindre ström än en passiv antennlösning som kombinerar radio från separata basstationer för inomhustäckning. Maven DAS är också 3x mer effektiv än andra konkurrerande DAS-lösningar. Vår digitala plattform med DSP och databehandling kan hantera de nya aspekterna av 5G-standen, som vi är unika för i branschen.

Upplägg och genomförande

Genom att samarbeta med ett par andra europeiska företag som är ledare inom sitt eget teknikområde har vi kunnat utveckla en världsledande DAS-produkt som är en helt ny generation av digital DAS produkt i jämförelse med konkurrerande asiatiska och amerikanska produkter.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 25 augusti 2017

Diarienummer 2017-03468

Statistik för sidan