Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

E!12052, SenseBurn, Non-invasive diagnosis tool for analyzing depth and area of burn injury, Hytton Technologies AB

Diarienummer
Koordinator Hytton Technologies AB
Bidrag från Vinnova 4 992 064 kronor
Projektets löptid mars 2018 - augusti 2022
Status Avslutat
Utlysning Eurostars – för forskande små och medelstora företag

Syfte och mål

Huvudsyftet har varit att skapa ett SenseBurn-system som inkluderar ett användargränssnitt, vid sidan av sensorsystem, som ska kunna logga och bedöma brännskadans omfattning och djup. Vi var framgångsrika i att utveckla ett sådant integrerat system och har bevisat sin lönsamhet i olika labb- och ex-vivo-miljöer med inskrivning av patienter, vävnadsskörd, mätning, omfattande dielektrisk profilering av bränd vävnad från patienter, och efteranalys. Vi kunde också driva tekniken från proof of concept till en fungerande prototyp som vi ser som en förbättring från TRL 3 till TRL 4.

Resultat och förväntade effekter

Vi har utvecklat ett mikrovågbaserade diagnostiskt verktyg som är smart, bärbart, icke-invasivt, effektivt som kan användas i tidigt skede av brännskadeförloppet för att bedöma djup och grad av brännskada. Vi designade och utvecklade en lätthanterlig, icke-invasiv mikrovågssensor och intelligent system för analys av bränngraden på bränd mänsklig hud. Sensorn är flexibel och biokompatibel och utvecklad med hjälp av en magnetiskt kopplad loopsond med spiralresonatorn. Den exakta datainsamlingen och dielektriska karakteriseringen av de brända humana hudproverna gjordes.

Upplägg och genomförande

Automatiserat SenseBurn-system med 2 olika uppsättningar av nya sensorprototyper har designats och implementerats i in vitro-miljön. Projektet har utvecklat nya fantomer för att efterlikna olika brännskador som klassificeras i klinisk praxis som en del av in vitro-miljön. Serier av omfattande dielektriska profiler av bränndjup har erhållits följt av statistisk klassificering för olika brännskadegrader. Vetenskapliga publikationer som publicerades etablerar användbarheten av konceptet och en stark pitch för framtida Senseburn kommersialiseringsaktiviteter.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 3 oktober 2022

Diarienummer 2018-00683

Statistik för sidan