Cirqle Mobilapplikation

Diarienummer 2014-02280
Koordinator Cirqle AB
Bidrag från Vinnova 200 000 kronor
Projektets löptid juni 2014 - oktober 2014
Status Avslutat

Syfte och mål

Genom att ha lanserat vår tjänst på App Store förmedlas nu företagserbjudanden till användaren genom appen, efter att kläder donerats hos en ansluten ideell organisation och/eller klädkedja som tar emot begagnade kläder.

Resultat och förväntade effekter

De förväntade effekterna av projektet var att färdigutveckla den första versionen av appen och lansera den i Sverige, vilket vi gjort. Vi skulle även ha anslutit tillräckligt med företag och organisationer för att täcka upp så många segment som möjligt. Idag förmedlas erbjudanden inom dam, herr och barnkläder i hela landet. Vi räknar fortfarande med att kunna lansera tjänsten utomlands under 2015. Cirqle´s framtida omsättning på respektive marknad är dock svår att säga, då detta beror på våra samarbetsavtal med framtida partners i de länder vi planerar att gå till.

Upplägg och genomförande

Anton Lejon (CTO) har ansvarat för all utveckling och har tillsammans med Alexander Hedin (CPO) och David Hultin (Head of Design) byggt och färdigställt en iPhone-app, där den officiella lanseringen blev uppskjuten till slutet av sommaren för att genomföra ett slutet betatest med samtliga anslutna aktörer. Detta resulterade i en mer stabil och genomarbetad tjänst. Niklas Nilsson och Alexander Gylemo har ansvarat för att ansluta företag och organisationer till tjänsten samt för underhållning av befintliga samarbetspartners.

Externa länkar

Cirqle´s officiella Facebook-sida. Cirqle´s officiella hemsida.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.