Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Athenapriset 2017

Diarienummer
Koordinator BONNIER BUSINESS MEDIA SWEDEN AB
Bidrag från Vinnova 185 000 kronor
Projektets löptid april 2017 - december 2017
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Athenaprisets syfte är att uppmärksamma och belöna betydande prestationer inom klinisk forskning i Sverige. Juryns bedömningskriterier är medicinsk nytta, innovationshöjd, angelägenhetsgrad, vetenskaplig kvalitet, samhällsnytta och samverkan mellan sjukvård, akademi och näringsliv. Priset består av ett forskningsstipendium på 150 000 kronor. I år gick priset till SMS Livräddare och delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg på Dagens Medicin Agendas och Dagens industris Life science-dag den 5 december.

Långsiktiga effekter som förväntas

Athenapriset uppmärksammade vikten av samverkan mellan sjukvård, akademi och näringsliv för att driva utvecklingen framåt.

Upplägg och genomförande

Det var öppet för alla att nominera till Athenapriset under våren 2017. Juryn gjorde sen en första bedömning och de mest relevanta nomineringarna gick vidare till en andra bedömning. De nominerade projekten lämnade in utförlig information till juryn. Under ett jurymöte i oktober bestämdes vinnaren. Det vinnande projektet uppmärksammades med ett stort reportage i Dagens Medicin och på dagensmedicin.se.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 20 oktober 2017

Diarienummer 2017-03470

Statistik för sidan