Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Om kakor och integritet

På vinnova.se samlar vi inga personliga uppgifter om våra besökare. För oss är det viktigt att de webbtjänster - eller funktioner - som vi använder på webbplatsen också är lika försiktiga. Vi samlar inte in personuppgifter och vi tillåter aldrig marknadsföring på vår webbplats, inte heller marknadsföring baserad på det du gör på vår webbplats. 

Vi vill att du som besökare ska känna dig trygg med vilken information som samlas in om ditt besök när du använder vår webbplats. Därför frågar vi dig vilka funktioner du tillåter. Upplevelsen av webbplatsen blir olika beroende på hur restriktiv du väljer att vara. Vi tar frågor om integritet och personuppgifter på stort allvar, följer de regelverk som finns och är transparenta med hur vi arbetar.

Att godkänna kakor är att tillåta webbfunktioner

När du besöker vår webbplats behöver du välja vilka kakor som får sättas. Det handlar egentligen om att du behöver bestämma vilka funktioner som webbplatsen får köra, och vilka uppgifter de här funktionerna får samla om ditt besök. För att funktionerna ska fungera sätts kakor.

Exempel på funktioner som kräver kakor är:

 • att kunna titta på videofilmer från Youtube via vinnova.se
 • att kunna söka på särskilda begrepp på våra olika söksidor
 • att kunna se en utpekad plats på en karta från Google Maps
 • att kunna anmäla sig till ett nyhetsbrev
 • att vi ska kunna analysera hur webbplatsen används, till exempel se hur många besök en sida får.

De flesta kakor sätts för att samla information som gör ditt besök smidigare. Det kan handla om att webbläsaren minns hur långt du har sett i en film, så att du inte behöver se den från början när du kommer tillbaka. En del kakor sätts av andra tjänster, vilket innebär att viss information om ditt besök kan överföras till andra företag.

Vi behöver ditt samtycke

Du bestämmer själv vilka kakor vi får sätta. Vilka inställningar du väljer avgör vilken information som kan överföras till andra tjänster.

Våra kakval är indelade i en skala från de allra nödvändigaste kakorna, där vi inte spårar något av det du gör, till fullt tillåtande, där vi kan använda olika analysverktyg för att förstå hur vår webbplats används. Upplevelsen av webbplatsen blir olika beroende på vilken nivå du väljer. 

Vi har satt den näst högsta nivån som standard, eftersom vi upplever att den är mest säker. Webbplatsen går att använda även om du sätter en lägre nivå, men vissa funktioner kommer inte fungera fullt ut.

Du kan välja att ändra dina kakinställningar när som helst. 

Nödvändiga kakor

För att webbplatsen ska fungera, sätter vi ett fåtal nödvändiga kakor som berättar att du är anonym. Vi sparar inga uppgifter om ditt besök eller dina val på webbplatsen.

 • En kaka sätts för att spara ditt val av integritetsnivå
 • En sessions-kaka sätts tillfälligt när du besöker webbplatsen med programinformation så att viss kod fungerar. Den tas bort så snart webbläsaren stängs.
 • En kaka sätts för att regelbundet kunna påminna om att webbplatsen körs i begränsat läge.

Som användare kommer du få en sämre upplevelse av vinnova.se. Du kommer till exempel inte kunna söka efter information, filtrera innehåll efter dina behov, eller ta del av videoklipp eller poddavsnitt. Webbplatsen kommer heller inte minnas vilka sidor eller vilket innhåll du har besökt tidigare. 

Filterval och besökta sidor 

Vi sparar ingen information om ditt besök utan lagrar istället dina inställningar som kakor för att förstå vilka val du gjort under ditt besök på webbplatsen. Vi samlar inte in någon annan information om ditt besök.

 • Filterval
 • Snabbval för besökta sidor

Som användare kan du få en begränsad upplevelse av vinnova.se. Du kommer tlll exempel kunna använda våra sökfunktioner för att filtrera och sortera, men du kommer inte kunna söka på särskilda ord eller begrepp. Du kommer heller inte kunna titta på videoklipp, anmäla dig till våra nyhetsbrev eller kommentera innehåll. 

Analys och statistik

Om du tillåter analys och statistik på vår webbplats, kan det innebära att de tjänsterna sätter kakor så att det överförs information om ditt besök till de tjänsterna.

 • Sökfunktioner
 • Bloggkommentarer
 • Stödfunktioner via Google Tag Manager
 • Statistik via Matomo och Google Analytics 4

Som användare kommer du få en fullgod upplevelse av vår webbplats. Du kommer till exempel kunna titta på video, lyssna på våra poddavsnitt och anmäla dig till våra utskick. 

Vi använder dessa tjänster för att ta reda på hur vår webbplats används, så att vi kan förbättra innehåll och funktioner. 

Personifiering

Om du tillåter att vi använder personfiering sätter de tjänsterna kakor som överför information om din webbläsare, din enhet, din plats och ditt besök.

Senast uppdaterad 11 december 2023

Sidansvarig: Hanna Fritzell

Statistik för sidan