Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ny digital plattform ska stärka svenska techbolag

Publicerad: 12 oktober 2021

Svensk tech fortsätter att växa och når idag Europas högsta värdering per capita. På den nya plattformen Sweden Tech Ecosystem synliggörs bredden av svensk innovation genom öppen och kostnadsfri data om svenska teknikbolag.

Syftet med plattformen är att öppna upp nätverken, underlätta innovationssamarbeten och möjliggöra en mer effektiv kontakt mellan techbolag och investerare, på nationell och internationell nivå. Den kan även användas som kunskapsbas för att få fram fakta och statistik om olika aspekter av ekosystemet, exempelvis antal startups inom olika områden.

- Sweden Tech Ecosystem visar på bredden av svensk innovation inom vårt land. Svenska startups och techföretag är en viktig och växande sektor i Sverige. Genom att regeringen nu får tillgång till bättre data kring hur dessa företag utvecklas samt var de finns kommer vi ges bättre förutsättningar att stötta sektorn genom policyinsatser, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Sverige blir genom lanseringen en del av det nätverk av plattformar där även Frankrike, Storbritannien, Berlin och Amsterdam ingår. Plattformens data uppdateras löpande via en kombination av AI, algoritmer och API:er som kontinuerligt genomsöker offentliga källor. Omfattande data finns tillgängligt utan medlemskap och ett kostnadsfritt konto kan skapas för den som önskar få tillgång till alla funktioner.

Arbetet med Sweden Tech Ecosystem genomförs som ett myndighetssamarbete mellan Business Sweden, Svenska institutet, Tillväxtverket och Vinnova.

Plattformen Sweden Tech Ecosystem 

Senast uppdaterad 12 oktober 2021

Statistik för sidan