Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra mentorer i spekulativ design

Publicerad: 2 mars 2022

I vårt arbete med spekulativ får vi hjälp av experter inom området. Här presenterar vi våra mentorer.

J. Paul Neeley

j-paul-neeley-speculative-design (2).png

Londonbaserad designer och forskare med expertis inom spekulativ design, tjänstedesign, designforskning och strategi. Medgrundare av School of Critical Design.

Radha Mistry

radha 1.jpg

Lärare vid Transdisciplinary Design-programmet vid The New School (Parsons) och ledare för framsynspraktiken på Autodesk. Hon utforskar effekterna av framväxande teknologier och hur de förändrar hur vi designar och tillverkar saker i framtiden. Baserad i Los Angeles/Oakland.

Christopher Lutterodt-Quarcoo

christopher.jpg

Biträdande lektor på BA Design Management vid London College of Communication och chef för London College of Communication. Han är en prisbelönt designer soms täller ut internationellt. Christopher verkar i skärningspunkten mellan design och politik och är direktör för THE ADV™, ett forum som ska sprida empati.

Sitraka Rakotoniaina

sitraka.jpeg

Londonbaserad konstnär och designer vars verk utforskar förhållandet mellan människor och teknik. Han skapar berättelser genom installationer som utforskar de värderingar och idéer som kan gälla framtida samhällen. Biträdande lektor i Central Saint Martins, University of the Arts London.

Paolo Cardini

Paolo_Cardini.jpg

Docent och Graduate Program Director för Industrial Design vid Rhode Island School of Design. Han designar och konsultar för olika internationella företag, och han föreläser på konferenser och designskolor över hela världen. Han bidrar aktivt till området med uppsatser och publikationer.

Carolyn Kirschner

carolyn.png

Formgivare och forskare med bakgrund inom arkitektur. Hennes arbete utforskar samspelet mellan människor, icke-människor, bitar, bytes, ekologier och framväxande teknologier. Hon undervisar för närvarande vid  School of Design Strategies vid Parsons i New York och Goldsmiths, University of London

Thomas Thwaites

ThomasThwaites6a_Photocredit-Jamie_Stoker.jpg

Brittisk designer och författare av ett mer spekulativt slag, intresserad av teknik, vetenskap, framtidsforskning. Han gör objekt för att utforska teknologins psykologiska och sociala effekter.

Kommentera

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att kommentera blogginlägg. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Senaste blogginläggen

Vässa er framsynskompetens

2 mars 2022

Jonas Gumbel

Arbetar du i en kommun, region eller på en statlig myndighet? Funderar ni på framtiden, hur allt kommer att bli?

Arbetar du i en kommun, region eller på en statlig myndighet? Funderar ni på framtiden, hur allt kommer att bli?

Vem skriver berättelsen om framtiden?

2 mars 2022

Annie Lindmark

Framsyn är ett tillvägagångssätt som ger oss makten att fantisera om och forma olika typer av framtider.

Framsyn är ett tillvägagångssätt som ger oss makten att fantisera om och forma olika typer av framtider.

Stor nyfikenhet på prototyp om framtidens preventiva vård

2 mars 2022

Preventionsmottagningen

Framtidsprototypen Preventionsmottagningen har skapat stort intresse både inom och utanför vården.

Framtidsprototypen Preventionsmottagningen har skapat stort intresse både inom och utanför vården.

Senast uppdaterad 12 maj 2022

Statistik för sidan