Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Avancerad digitalisering för industrins elektrifiering

Har ni ett projekt som kan vara startskottet för digitaliseringslösningar som kan elektrifiera industrin? Vi finansierar er som kan hjälpa svensk industri ta viktiga steg mot grön omställning med hjälp av avancerad digitalisering. Det kan handla om utveckling av teknik, processer, metoder, regelverk och andra aspekter som bidrar till målet. Ert projekt ska fungera som en grund för fortsatta initiativ, samarbeten och projekt för att adresserad industrins och näringslivets behov idag och i framtiden. Projekten kan löpa upp till 12 månader.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Nya avancerade digitaliseringslösningar för elektrifiering av industrin. Projektet ska underlätta för grön omställning genom att ta industri från fossila råvaror och bränslen till effektiv, flexibel och cybersäker elanvändning.

Vem kan söka?

Konsortier som består av minst två projektparter varav minst ett svenskt företag. Parterna kan vara från industri, näringsliv, akademi, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Projektet ska drivas av industrin och näringslivets behov.

Hur mycket kan ni söka?

Det går att söka bidrag upp till 3 miljoner kronor per projekt. Vinnovas bidrag kan uppgå till maximalt 50 procent av projektets stödberättigande projektkostnader. Preliminär budget för utlysningen är 30 miljoner kronor.

Viktiga datum

  • Information om erbjudandet kommer snart

    Så snart det här erbjudandet öppnar för ansökan kommer vi att publicera fullständig information. Då beskriver vi till exempel vad ni kan söka finansiering för, hur mycket ni kan söka och vad vi bedömer er ansökan på.

    Så går det till

    För att söka finansiering från oss behöver ni fylla i en längre ansökan som vi sedan bedömer i konkurrens med andra. Om vi beslutar att finansiera ert projekt behöver ni rapportera till oss hur projektet går, så att vi kan se att ni genomför projektet som ni beskrev i ansökan. 

    Så går det till att söka och få finansiering från oss

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Lena Dalsmyr

    Administratör

    +46 8 473 31 61

    Anna Karlsson

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 31 32

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-00876

    Statistik för sidan