Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vi vill göra vår webbplats bättre för dig. Vi skulle därför uppskatta om du tog 1-2 minuter att svara på några frågor. Tyck till om Vinnovas webbplats

Missions – en kraftfull metod för att möta samhällsutmaningar

Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm mån 6 maj 2019 kl. 12:00-13:00

Välkommen till ett webbsänt seminarium med Dan Hill, strategisk designer vid Vinnova, som berättar om vad ett missionsinriktat arbetssätt kan vara i Sverige och hur metoden kan bidra till systemtransformation, globalt och i en nordisk kontext. Seminariet ingår i Vinnovas seminarieserie Öppna upp för innovation! som fokuserar på processer som stärker Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar.

Intresset för nya metoder och angreppssätt för att möta vår tids stora utmaningar ökar i takt med att allt fler ser det som nödvändigt att agera. Inte minst den pågående klimatkrisen har skapat en insikt om oförmågan inom och mellan världens länder att möta komplexa, storskaliga och tvärsektoriella utmaningar på systemnivå. Vid sidan av klimatkrisen pågår globala utmaningar inom hälsa och sjukvård. Det är tydligt att hälso- och sjukvårdssystemen inte är organiserade för att klara av 2000-talets hälsoförhållanden. Kan ett missionsinriktat arbetssätt vara vägen framåt?

Seminariet kommer att hållas på engelska. 

Kort om Dan Hill

Dan Hill, som är expert inom strategisk design vid Vinnova sedan början av 2019, har arbetat med missions som metod under flera år i framtagandet av Storbritanniens industristrategi. Han har också arbetat med systemdesign i bland annat Australien, Finland, Nederländerna och USA. Dan Hill leder just nu ett arbete på Vinnova som går ut på att utveckla sätt att arbeta med missions för att driva systemförändring i en svensk kontext.

Öppna upp för innovation!

Lunchseminariet är en del av Vinnovas seminarieserie Öppna upp för innovation! Seminarieserien fokuserar på perspektiv och processer som stärker Sveriges förmåga att möta stora samhällsutmaningar.

Mer information

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3326211 E: 18.06113449999998 (Visa på karta)

Frågor?

Johanna Dahlin

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 26

Senast uppdaterad 9 november 2021

Statistik för sidan