Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Lösningar för snabbare omställning till hållbar transportinfrastruktur

Vi finansierar innovationsprojekt som påskyndar utvecklingen av hållbar transportinfrastruktur. Projekt som söks ska bidra till det och kan handla om allt från planering, konstruktion och anläggande till förvaltning.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Mindre eller större innovationsprojekt på maximalt 12 respektive 30 månader. Skalbara och resurseffektiva projekt som bidrar till omställning till hållbar transportinfrastruktur.

Vem kan söka?

Organisationer som i det sökta projektets utvecklingsarbete engagerar behovsägare som har tydlig ambition att testa och använda den lösning som projektet ämnar ta fram.

Hur mycket kan ni söka?

Utlysningens totala budget är ca 20 miljoner kronor för perioden 2025-2027. För små projekt är bidraget begränsat till max 1 miljon kronor. Bidraget kan utgöra högst 50 procent av projektets stödberättigande kostnader.

Viktiga datum

 • Information om erbjudandet kommer snart

  Så snart det här erbjudandet öppnar för ansökan kommer vi att publicera fullständig information. Då beskriver vi till exempel vad ni kan söka finansiering för, hur mycket ni kan söka och vad vi bedömer er ansökan på.

  Så går det till

  För att söka finansiering från oss behöver ni fylla i en längre ansökan som vi sedan bedömer i konkurrens med andra. Om vi beslutar att finansiera ert projekt behöver ni rapportera till oss hur projektet går, så att vi kan se att ni genomför projektet som ni beskrev i ansökan. 

  Så går det till att söka och få finansiering från oss

  Frågor?

  Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

  Lena Dalsmyr

  Administratör

  +46 8 473 31 61

  Daniela Dimitrova

  Utlysningsansvarig

  +46 8 473 32 45

  Camilla Byström

  Programchef för Infrasweden

  +46 73 765 21 38

  Teknisk support

  Tekniska frågor om e-tjänsterna

  För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

  Ändra dina kakinställningar

  Diarienummer 2024-01988

  Statistik för sidan