Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovair: Forskningsprojekt inom flygteknik

Det här erbjudandet riktar sig till svenska företag inom flygindustrin och forskningsorganisationer som vill delta i större samverkansprojekt. Projekten ska bestå av större företag som samverkar med små och medelstora företag, universitet, högskola eller forskningsinstitut för att delta i internationella demonstratorprogram. Projekten ska bidra till att demonstrerad teknologi snabbare kan införas i framtida flygplan och flygmotorer eller som nya funktioner i system.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Forskningsprojekt inom grundläggande flygteknik, avancerad struktur- och tillverkningsmetod, intelligenta ombordsystem samt motorteknologi.

Vem kan söka?

Svenska företag inom flygsektorn med potential att delta med sin teknik i internationella demonstratorprogram. Ett koordinerande företag ska involvera projektparter, t.ex. små och medelstora företag, institut och akademi.

Hur mycket kan ni söka?

Den totala budgeten för erbjudandet är 100 miljoner kronor.

Viktiga datum

 • Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Ladda ner mallar för bilagor

  Här kan ni ladda ned mallar för de bilagor som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall.

  Påbörja ansökan i god tid

  Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

  När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

  Detta händer när utlysningen stängt

  När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

  När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

  Vem kan läsa er ansökan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Frågor?

  Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

  Sanna Edlund

  Utlysningsansvarig på Vinnova

  +46 8 473 31 63

  Anders Blom

  Inriktning och innehållsansvarig Innovair

  +46 8 555 031 60

  Lena Dalsmyr

  Administrativa frågor

  +46 8 473 31 61

  Teknisk support

  Tekniska frågor om e-tjänsterna

  Finansierade projekt

  Diarienummer 2019-04687

  Statistik för sidan