Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Krinova Incubator

Diarienummer
Koordinator Krinova AB
Bidrag från Vinnova 14 635 191 kronor
Projektets löptid juli 2025 - juni 2029
Status Pågående
Utlysning Inkubationsstöd
Ansökningsomgång Stöd till nystartade företag via kvalitetssäkrade inkubatorer, perioden 1 juli 2025 - 30 juni 2029

Syfte och mål

Krinovas inkubator riktar sig mot unga impactbolag inom livsmedel branschen. Syftet med programmet är att tillgängliggöra resurser och kompetens som påskyndar bolagens väg till marknad. Bolagens som antas och som gör exit från inkubatorn förväntas ha potential att väsentligt påverka och snabba upp omställningen mot ett innovativt och hållbart livsmedelssystem. Krinovas inkubator är nationellt ledande i inkubation av nystartade livsmedelsföretag och en pådrivare av svenskt innovationskraften.

Förväntade effekter och resultat

Krinovas inkubator förväntas bidra till utvecklingen av stöd för ung impact företag inom livsmedelssektorn på ett sätt som gynnar hela det svenska innovationsstödsystemet. Eftersom den svenska livsmedelssektorn släpar efter inom områden som digitalisering, hjälper vårt program startups att driva förändringar i branschen. Företagen i vårt program förväntas leverera produkter och tjänster som på ett mätbart sätt bidrar till en hållbar transformation av livsmedelssystem.

Planerat upplägg och genomförande

Krinovas Inkubator stödjer unga impactföretag inom livsmedel. Detta sker genom löpande intag, individuell coachning och tillgång till utvecklingsresurser efter verksamhetens förmåga. Målet är att attrahera upptill 100 företag och inkubera 10–15 per år. För att stärka stödet till nystartade livsmedelsföretag, kommer Krinova att intensifiera arbetet med att knyta resurser och kompetens till verksamheten samt skapa strukturer som effektivt tillgängliggör dessa för företagen.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 4 mars 2025

Diarienummer 2024-00966