Krinova Incubator
Diarienummer | |
Koordinator | Krinova AB |
Bidrag från Vinnova | 1 750 000 kronor |
Projektets löptid | januari 2023 - juni 2025 |
Status | Avslutat |
Utlysning | Inkubationsstöd |
Ansökningsomgång | Stöd till nystartade företag via excellenta inkubatorer vår 2022 |
Viktiga resultat som projektet gav
Projektets mål om att accelerera impact-bolags väg till marknad uppnåddes. Vi har skapat ett starkt nätverk, attraherat kapital, och möjliggjort snabbare utveckling av innovationsbolag inom livsmedel. Samtidigt har projektet genererat oväntade resultat, såsom internationella samarbeten, saminkubationer, och stärkt attraktionskraft på nationell och internationell nivå.
Långsiktiga effekter som förväntas
Projektet förväntas bidra till en mer robust och effektiv innovationsmiljö för livsmedelsbolag i Sverige. Genom starkare nätverk, förbättrad kapitaltillgång och effektivare inkubationsprocesser skapas bättre förutsättningar för att bolag ska kunna bidra till ett hållbart och resilient livsmedelssystem på både nationell och internationell nivå.
Upplägg och genomförande
Projektet genomfördes med löpande intag av bolag till inkubatorn, kombinerat med individuell coachning, e-lärande, tillgång till expertis och kapitalnätverk. Fokus låg på att bredda portföljen inom livsmedelssektorn, effektivisera inkubationsprocessen, samt skapa strukturer för finansiering och internationalisering. Projektet utvecklades iterativt baserat på målgruppens behov.