Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

CANDI - CArbon Neutral Digestive Initiative

Diarienummer
Koordinator Stockholm Environment Institute SEI
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid april 2019 - december 2019
Status Avslutat
Utlysning Utmaningsdriven innovation – steg 1 initiering
Ansökningsomgång Utmaningsdriven innovation steg 1 initiering - 2019

Syfte och mål

Vårt projekt syftar till att bidra till Sveriges ambition att bli en netto-noll utsläppare av koldioxid före 2045 genom att hantera livsmedelsförbrukningen, som idag står för 31 procent av de konsumtionsbaserade koldioxidutsläppen på hushållsnivå. Vår ansökan syftar till att konsumenten ska kunna fatta medvetna beslut om inköp, genom information i realtid om livsmedlets klimatfotspår, samt förslag till alternativ för matvaror med högt fotavtryck.

Resultat och förväntade effekter

Detta projekt kommer främst att bidra till SDG 12 om ansvarig konsumtion och produktion: - Till år 2030, uppnå en hållbar förvaltning och effektiv användning av naturresurser och halvera globalt livsmedelsavfall per capita på detaljhandeln och konsumentnivå -Köparföretag, särskilt stora och transnationella företag, att anta hållbara metoder och integrera hållbarhetsinformation i sin rapporteringscykel -Till år 2030, se till att människor överallt har relevant information och medvetenhet om hållbar utveckling och livsstil i harmoni med naturen

Upplägg och genomförande

Vårt projekt består av 3 partnerorganisationer med olika expertis: - SEI leder projektet, och tillhandahåller vetenskaplig forskning om klimatfotavtrycket - Nagoon kommer att utveckla applikationen - Urban deli är testbädden för applikationen Fas ett består av en översynsblick av relevanta tillämpningar och lagstiftning. Vi kommer att engagera oss med konsumenterna för att förstå deras preferenser för att använda applikationen. I andra och tredje fasen kommer vi att lansera applikationen, samt engagera oss med beslutsfattare och livsmedelsproducenter kring avvägningar.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 17 januari 2020

Diarienummer 2019-00883

Statistik för sidan