Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Vill du vara med och skapa årets Innovationsvecka?

Publicerad: 23 augusti 2022

För fjärde året i rad är Vinnova med och står bakom Innovationsveckan - den nationella kraftsamlingen för att visa upp engagemang kring innovation och nytänkande inom offentlig sektor. Har du exempel från din kommun, region eller myndighet som visar hur man kan uppnå innovation och transformation i offentlig sektor? Arrangera en aktivitet och bli en del av Innovationsveckan.

De flesta programpunkterna under innovationsveckan kan du ta del av via din dator.

För att vi ska kunna adressera samhällsutmaningarna och nå målen i Agenda 2030 behövs en innovativ och samverkande offentlig sektor. Nu öppnar vi upp anmälan till årets Innovationsvecka som äger rum den 3-7 oktober. I vanlig ordning står vi initiativtagare för plattformen och ni för innehållet.

Under Innovationsveckan är målsättningen att sprida och dela smarta lösningar inom offentlig sektor. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar är välkomna att arrangera aktiviteter under veckan. Ett krav är att en arrangerande eller medverkande part representerar kommun, region eller myndighet.
Nytt för i år är att vi extra tydligt lyfter fram några teman så som cirkulär ekonomi, innovation i kris, innovationsupphandling, nyttiggörande av data, omvärldsanalys och smart policyutveckling.En annan nyhet är att det kommer erbjudas internationella inslag. Vi hoppas att många passar på att inspirera och inspireras under Innovationsveckan 2022.

Innovationsveckan är en plattform för alla som utvecklar offentlig sektor där Vinnova, SKR, Upphandlingsmyndigheten och DIGG erbjuder plattformen för det gemensamma programmet. Man kan jämföra det med Almedalsveckan men istället för att alla arrangemang äger rum i Visby så äger Innovationsveckans arrangemang runt om i hela Sverige, både digitalt och fysiskt.

Vi söker exempel på innovationer och innovationsarbeten i offentlig sektor som vill visa upp sig för en bredare publik än vanligt. Därför vill vi bjuda in kommuner, regioner, statliga myndigheter, civilsamhället och akademi att delta och/eller arrangera aktiviteter under veckan för att berätta om projekt och visa upp innovationer. Ni bestämmer om det sker i form av föreläsningar, workshops, utställningar eller dialogmöten. För att göra det möjligt för flera att ta del av aktiviteterna får de gärna vara i digital form.

Fram till den 30 september är det fritt fram att anmäla aktiviteter. Alla aktiviteter publiceras utan kostnad på Innovationsveckan.nu.

Under förra årets Innovationsvecka arrangerades cirka 200 aktiviteter, varav de flesta var digitala. Hur det blir i år avgör ni arrangörer då ni själva skapar och ansvarar för era program och aktiviteter.

Senast uppdaterad 24 augusti 2022

Statistik för sidan