Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hur skapar vi systeminnovation för hållbara transporter? - workshop med FFI i Göteborg

Arrangör: FFI - Fordonsstrategisk forskning och innovation Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5, Göteborg tis 23 maj 2023 kl. 09:00-12:00

Är ni intresserade av att driva eller delta i samarbetsprojekt där ni genom systeminnovation accelererar omställningen av hållbara vägtransporter? Ifall ja, missa då inte denna möjlighet tillsammans med FFI i Göteborg!

FFI, Fordonsstrategisk forskning och innovation, bjuder in till fysisk workshop tisdag 23 maj i Göteborg med syfte att både inspirera och stötta fler dimensioner av systeminnovation samt nya samarbeten inför en kommande utlysning. Ett utmärkt tillfälle att tillsammans diskutera framtidens projekt!

Systeminnovation innebär radikala förändringar i sociala och tekniska system, och behöver samtidigt omfatta flera nivåer i systemen. Systeminnovation sker vanligen genom små och stegvisa förändringar i kombination med mer storskaliga och genomgripande förändringar.

2022 lanserade FFI delprogrammet Accelerera, där man genom breda samarbeten och större systemdemonstrationer vill bidra till att öka takten i omställningen till hållbara vägtransporter. Projekt inom delprogrammet ska ha ett tydligt systemperspektiv samt etablera starka och breda samarbeten i hela värdekedjan.

I juni 2023 öppnar FFI Accelerera en ny utlysning för storskaliga systemdemonstrationer.

Workshopen är riktad till er som:

  • Har en projektidé för innovation med systemperspektiv inom hållbara vägtransporter
  • Vill lära er mer om hur systemdemonstration kan appliceras i projekt
  • Vill hitta nya samarbeten för att realisera er projektidé

Agenda

  • 09.00 Välkommen – kort introduktion
  • 09.10 Inledning - Vad är systeminnovation?
  • 09.30 Workshop - Vad är ett samarbetsprojekt med systemperspektiv för hållbara vägtransporter?
  • 11.00 Gemensamma presentationer och diskussion
  • 11.50 Avslutning
  • 12.00 Lunch (frivilligt)
  • 13.00 Möjlighet till korta dialogsamtal med FFI kring specifika frågor (specifik anmälan krävs)

Digital medverkan är ej möjlig.

Enskilda dialogsamtal

Klockan 13.00-15.00 erbjuds möjlighet för aktörer och projekt att ha kortare enskilda dialogmöten med FFI kring projektfrågor inför den kommande utlysningen. För bokning av sådant möte; mejla Johanna Johanssoninnan den 16 maj.

Varmt välkomna önskar FFI-teamet!

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Göteborg N: 57.7072389 E: 11.9391917 (Visa på karta)

För frågor kring workshopen

Johanna Johansson

Programledare FFI Accelerera

+46 8 473 30 75

För generella frågor om FFI

Sofia Wieselfors

Programchef FFI

+46 8 473 31 83

Senast uppdaterad 18 april 2023

Statistik för sidan