Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Invigning av kraftsamlingen Impact Innovation

Arrangör: Vinnova, Formas och Energimyndigheten Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, Stockholm eller i webbsändning via länk på denna sida tis 7 mar 2023 kl. 11:30-14:00

Den 7 mars bjuder Energimyndigheten, Formas och Vinnova in till invigning av Impact Innovation – Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet. Vid invigningen får du ta del av förväntningar på Impact Innovation, visioner och ambitioner från tre generaldirektörer samt inspiration och förhoppningar från såväl nationella som internationella aktörer i innovationssystemet.

Sändning: Invigning av Impact Innovation

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Följ sändningen live eller se den i efterhand.

 • Tid för invigningen: 13.00-14.00, registrering och lunch från 11.30
 • Plats: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, Stockholm eller via webbsändning
 • Frågor: Karolina Winbo, Vinnova, projektledare för Impact innovation, se nedan

Samma dag som invigningen sker, den 7 mars,  lanserar vi utlysningen om finansiering för att bilda program inom Impact Innovation. Ett erbjudande som riktar sig till aktörer som ser möjligheter att bilda konsortier och nätverk för att tillsammans möta en utpekad samhällsutmaning. Erbjudandet stänger den 19 oktober 2023 och under 2024 beräknas programmen starta med full kraft.

Ny webbplats för Impact Innovation

Läs mer om Sveriges innovationssatsning för 2030-talet på impactinnovation.se

Program 13.00 - 14.00

 • Mats Persson, Utbildningsminister 
 • Robert Andrén, Energimyndigheten
 • Johan Kuylenstierna, Formas
 • Darja Isaksson, Vinnova
 • Tuula Teeri, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien
 • Lisen Schultz, Stockholm Resilience Centre
 • Magnus Frodigh, Ericsson
 • Evelina Loberg, Gävle kommun
 • Ebba Hallersjö Hult, Nollvision cancer
 • Moderator: Beata Wickbom

Mobilisera för att bilda program

I samband med invigningen av Impact Innovation startar en mobiliseringsprocess som riktar sig till aktörer som planerar att söka i erbjudandet om att utveckla program inom Impact Innovation. Syftet med mobiliseringsprocessen är att sätta ramarna för vad som förväntas av de blivande programmen och att ge möjligheter att utveckla programidéer och aktörsnätverk.

Startskott med tre konferenser

Ett startskott för mobiliseringen är tre konferenser vid tre olika tidpunkter och platser, men med samma innehåll. Välj den plats som passar dig bäst.

Den första konferensen genomförs i anslutning till invigningen i Stockholm. Det går bra att följa invigningen digitalt och sedan delta på konferenserna vid något av de senare datumen.

Vad är Impact Innovation?

Kraftsamlingen Impact Innovation är Sveriges innovationssatsning för 2030-talet och samlar aktörer som tillsammans ökar takten i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom nya samarbeten och nya arbetssätt sker innovationer som skapar långsiktiga lösningar på globala samhällsutmaningar och stärker Sveriges globala konkurrenskraft.

Impact Innovation är ett initiativ av Energimyndigheten, Formas och Vinnova.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3178415 E: 18.0859104 (Visa på karta)

Frågor?

Karolina Winbo

Projektledare Impact Innovation

+46 8 473 32 11

Senast uppdaterad 9 mars 2023

Statistik för sidan