Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Finansiering till er som arbetar med stöd till innovatörer

Är ni en organisation som arbetar med stöd till enskilda uppfinnare och innovatörer? I det här erbjudandet kan ni söka finansiering för test och validering av idéer i tidiga skeden. Syftet är att hjälpa innovatörer att tidigt fatta beslut om hur de ska gå vidare med sina idéer.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Projekt som möjliggör test och validering av idéer i tidiga skeden.

Vem kan söka?

Organisationer som kan stödja innovatörer och uppfinnare med test och validering - i samverkan med annan part

Hur mycket kan ni söka?

Maximalt 4 miljoner kronor kan sökas

Viktiga datum

 • Vad handlar erbjudandet om?

  Vi riktar oss till organisationer som kan stödja innovatörer och uppfinnare genom att ge dem möjlighet att testa och validera tidiga idéer – utifrån kundbehov, teknik och konkurrens.

  Syftet är att öka möjligheten för enskilda innovatörer och uppfinnare att i ett tidigt skede fatta beslut om och hur man ska gå vidare med sin idé. I denna satsning vill Vinnova främja förnyelse, och uppmuntrar därför samverkan mellan olika aktörer för att stödet ska kunna erbjudas innovatörer med olika behov på ett effektivt sätt.

  Organisationer som beviljas bidrag förväntas marknadsföra erbjudandet till innovatörer och uppfinnare, och tillhandahålla stöd i den form som bedöms vara lämpligt i varje enskilt fall. Arbetssätt och processer för genomförande och uppföljning ska vara effektiva och kvalitetssäkrade.

  Maximalt 4 miljoner kronor kan sökas. Budgeten ska stå i proportion till projektförslagets omfattning. Finansieringen får täcka kostnader för validering av varje enskild idé med högst 50 000 kronor.

  En uppfinnares vardag

  För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

  Ändra dina kakinställningar

  Se videon på separat webbplats i separat fönster

  Se filmen från vårt seminarium där du får höra fristående uppfinnare berätta hur de fått hjälp att testa sina idéer i ett tidigt skede, och på så sätt kunnat lansera banbrytande innovationer.

  Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Ladda ner projektbeskrivningsmall

  Börja i god tid

  Tänk på att det kan ta tid att göra en ansökan, så börja i god tid. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

  Detta händer när utlysningen stängt

  När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

  När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

  Vem kan läsa er ansökan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Frågor?

  Om ni har frågor kring det här erbjudandet är ni välkomna att kontakta oss.

  Anna Tegnesjö

  Programansvarig

  +46 8 473 31 62

  Teknisk support

  Tekniska frågor om e-tjänsterna

  Finansierade projekt

  Diarienummer 2017-05206

  Statistik för sidan