Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Foodtech och alternativa proteiner - utlysning mellan Sverige, Israel, Schweiz och Singapore inom Eureka

Har du en idé om ett samarbete mellan aktörer i Sverige, Israel, Schweiz eller Singapore som kan bidra till en hållbar och konkurrenskraftig livsmedelssektor? I det här erbjudandet finansierar vi företagsdrivna projekt inom foodtech med fokus på alternativa proteiner. Följande ämnesområden prioriteras: växtbaserade alternativ, alternativ som härrör från fermentering, cellodlat kött/fisk/skaldjur samt hybridprodukter och möjliggörande teknik.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Företagsdrivna projekt inom foodtech med fokus på alternativa proteiner och med potential att skalas upp för att bidra till en hållbar och konkurrenskraftig livsmedelssektor.

Vem kan söka?

Företag och organisationer i Sverige som samverkar med deltagande Eureka-länder. Minst två svenska projektparter, varav minst ett litet eller medelstort företag (SMF).

Hur mycket kan ni söka?

Svenska projektparter kan beviljas maximalt tre miljoner kronor per projekt. Projekten kan pågå i upp till tre år. Vinnova kan finansiera aktiviteter i Sverige som bedrivs i samverkan med internationella projektparter.

Viktiga datum

 • Här kan du söka finansiering

  Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Ladda ner mallar för bilagor

  Här kan ni ladda ned mallar för de bilagor som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall.

  Påbörja ansökan i god tid

  Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

  När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

  Detta händer när utlysningen stängt

  När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

  När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

  Vem kan läsa er ansökan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Frågor?

  Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

  Camilla Sjörs

  Utlysningsansvarig och kontaktperson alternativa proteiner

  + 46 8 473 31 14

  Peter Lindberg

  Kontaktperson Eureka/Schweiz

  + 46 8 473 31 93

  Joanna Boquist

  Kontaktperson Israel/Singapore

  + 972 548990491

  Teknisk support

  Tekniska frågor om e-tjänsterna

  För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

  Ändra dina kakinställningar

  Diarienummer 2023-01515

  Statistik för sidan