Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Virtuellt Assessment Center

Diarienummer
Koordinator PLAYITFAIR AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid maj 2017 - april 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Syfte och mål

Projektets mål är uppfyllt, och överträffat då vi kunnat arbeta med större bredd med potentiella kunder än vad vi vågade hoppas på. Enligt plan finns det nu en prototyp för att utvärdera och utveckla kompetens inom makt & genus, vilket fått extra uppmärksamhet i organisationer med anledning av #MeToo. Utöver det har vårt designarbetet stimulerat till andra mindre parallella projekt hos andra potentiella kunder gällande att utvärdera och utveckla medarbetares kompetens i kundrelationer eller att bemöta medborgare med funktionsvariation på ett respektfullt sätt.

Resultat och förväntade effekter

Enligt plan har projektet resulterat i en prototyp för att utvärdera och utveckla kompetens i organisation. Fokus är på makt & genus har relevans för många organisationer, vilket dessutom fått extra uppmärksamhet med anledning av #MeToo. Det finns ett stort behov av att arbeta med dessa frågor med maximerad effekt genom den inlevelsen och därmed lärande som den här affärsidén erbjuder organisationer. Användaren placerar sin mobiltelefon i ett VR-headset och genom en gamifierad lösning ”levlar” för att undersöka makt & genus och utvärdera och utveckla sin kompetens.

Upplägg och genomförande

Projektets utvecklingsprocess följer principen för interaktiv design och user experience, enligt plan. Det har skett i nära samarbete med såväl forskare som nyckelpersoner i stora, kvalificerade och relevanta organisationer. Detssutom har det skett i viss samverkan med övriga samhället genom kommunikation som också resulterat i återkoppling från andra organisationer med stor bredd i branscher och sektorer.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 2 mars 2017

Diarienummer 2017-00441

Statistik för sidan