Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

USB-C för smarta byggnader

Diarienummer
Koordinator Cloud Socket AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - mars 2018
Status Avslutat
Utlysning Innovativa startups

Syfte och mål

Innovation är ett kombinerat eldistributions- och kommunikationssystem för smarta och energioptimerade byggnader. Lösningen är baserad på den nya USB-C standarden vilket är den framtida tekniken för integrerad strömförsörjning, kommunikation och video. Med det aktuella projektet så har lösningen utvecklats till den nivå att man kan börja göra pilotinstallationer i bostäder och kontor där vanliga människor kommer att använda och utvärdera i sina dagliga liv och arbeten. Projekt har gått enligt plan och installationer är under uppbyggnad och tas drift under april månad.

Resultat och förväntade effekter

Projektet har fokuserat på hård- och mjukvaruutveckling där funktionalitet har definierats i sammarbete med pilotkunderna. Utveckling har dom fysiska produkterna i form av USB-C hub och USB-C LED driver har gått enligt plan och det samma gäller utvecklingen av all tillhörande mjukvara och molntjänst, tillgänglig för administratörer på http://operated.ochno.com.

Upplägg och genomförande

Systemutveckling har skett med egen parsonal, frilansande konsulter samt större anlitade underleverantörer inom hårdvaruutveckling. Med agila utvecklingsmetoder så har utvecklingen rullat på i snabb takt. De teoritiska delarna runt tester, simuleringar och utvärderingskriterier sker i sammarbeten med pilotkunderna samt två examensprojekt från KTH och Uppsala Universitet och planen är att båda dessa arbeten ska publiceras innan sommaruppehållet.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 oktober 2017

Diarienummer 2017-03789

Statistik för sidan