Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

t-Studio - 3D Augmented Reality Network för samverkande mode design

Diarienummer
Koordinator t-Studio AB - t-Studio AB, Borås
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid april 2019 - oktober 2019
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Syfte och mål

Syftet med projektet är att utveckla 3D-kärnteknologier som möjliggör digitalisering och realtidssamarbete mellan modevärdeskedjan som textilfabriker, mönsterframställare, detaljhandlare och oberoende designers

Resultat och förväntade effekter

Projektet utvecklades framgångsrikt utvecklat: En ny algoritm för att realistiskt simulera draperingen av kläder i 3D, det vill säga storleksordningar snabbare än den nuvarande marknadens riktmärke. En molnplattform för att ansluta modevärdeskedjemedlemmar och möjliggöra utbyte av digitala tillgångar som tyg och mönster Vi börjar också utveckla vårt 3D-modelleringsverktyg, så att användaren kan intuitivt utforma olika plaggmönster. Tekniken som utvecklats under detta projekt gjorde det möjligt för oss att sälja ett projekt till en av de största aktörerna i branschen.

Upplägg och genomförande

Vi designade projektet som skulle genomföras i fyra milstolpar, där 3 bestod av mjukvaruutveckling och den sista fjärde av marknadsvalidering Vi har framgångsrikt utvecklat de första tre milstolpe-teknologierna och på milstolpe 4 kunde vi validera marknaden genom att sälja den teknik som utvecklats under projektet till en marknadsledare.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 mars 2019

Diarienummer 2019-00172

Statistik för sidan