Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Syntetisk ost baserad på natur-identiskt mjölkprotein tillverkad av genetiskt modifierad jästsvamp

Diarienummer
Koordinator Cassius AB
Bidrag från Vinnova 78 461 kronor
Projektets löptid mars 2019 - december 2019
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Syfte och mål

Syftet med denna förstudie var att utvärdera huruvida utveckling och kommersialisering av vegansk ost baserad på syntetiskt kasein kan vara praktiskt genomförbart, kommersiellt lönsamt och säkert ur hälsosynpunkt. Under projekttiden har vi tillsammans med KTH, potentiella industriella partners samt i andra projektaktiviteter uppfyllt detta mål. Sammanfattningsvis har de aktiviteter som genomförts i steg 1 visat att projektet är realistiskt att utveckla enligt ursprunglig målsättning och vi har lagt en god grund för projektets fullföljande.

Resultat och förväntade effekter

De aktiviteter som genomförts i denna förstudie har visat att projektet är realistiskt att utveckla enligt ursprunglig målsättning och vi har lagt en god grund för projektets fullföljande. Vi har etablerat en bra relation med KTH och goda förutsättningar för samarbete kring teknikutveckling. I nästa fas avser vi nu att i samarbete med KTH och industriella partners utveckla metoder för fermenteringstillverkning av kasein i industriell skala och förbereda för kommersialisering av slutprodukten.

Upplägg och genomförande

Förstudien har indelats i åtta separata aktiviteter som genomförts internt i projektgruppen, i samarbete med potentiella partners för teknikutveckling och produktion eller i samarbete med externa konsulter. Tyngdpunkten har legat på samarbetsaktiviteterna då vår strategi för teknikutveckling och produktion förutsätter samverkan med partners.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 29 januari 2020

Diarienummer 2019-00369

Statistik för sidan