Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

PlaymakerAI CodePlayAI Automatiserad taggning

Diarienummer
Koordinator FOOTBALL ANALYTICS SWEDEN AB
Bidrag från Vinnova 850 000 kronor
Projektets löptid juli 2018 - juni 2019
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Viktiga resultat som projektet gav

I detta projekt var fokus på automatisering av datainsamling - något som klubbar med mindre resurser har stor nytta av. Utfallet av projektet har varit mycket gott. Produken CodePlay har utvecklats och kommersialiserats av projektgruppen och arbetet har tagits emot väldigt väl av marknaden.

Långsiktiga effekter som förväntas

Vi kan nu tydligt se effekter av vårt arbete med CodePlayAI. I takt med att vår produkt och slutresultatet av våra analyser använts av TV4/C More i deras sändningar av Allsvenskan ser vi hur fler och fler pratar om - och arbetar med dataanalys. CodePlay används nu av DjurgårdensIFs akademi såväl som av LB07 i Damallsvenskan. Samarbetet med dem blev nyligen officiellt. Se pressrelease här: https://docs.google.com/document/d/1F1npdr8iaX8I1xk45bOECJCQtN22fT8BoYFMfXF84RE/edit?usp=sharing Detta är tecken på att vi lyckats nå breddfotbollen - ett stort mål.

Upplägg och genomförande

Projektet hade tre huvudfaser; 1. Identifiera tekniska metoder och begrepp 2. Utveckling prototyp 3. Marknadsvalidering Målet med marknadsvalideringen var att implementera prototypen för och hos 5 kunder. Riktigt dit nådde vi inte pga tidsbrist. Vi hann implementera och utvärdera hos 3 kunder. Däremot har vi fått flera nya kunder utanför projektet, som nu använder prototypen.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 19 juni 2018

Diarienummer 2018-02138

Statistik för sidan