PlaymakerAI CodePlayAI Automatiserad taggning

Diarienummer 2018-02138
Koordinator FOOTBALL ANALYTICS SWEDEN AB
Bidrag från Vinnova 850 000 kronor
Projektets löptid juli 2018 - juni 2019
Status Pågående
Utlysning Innovative Startups
Ansökningsomgång Innovativa startups fas 2 – våren 2018

Syfte och mål

"CodePlayAI ger mig möjlighet att skapa objektiva matchrapporter där vi kan utvärdera vår offensiv och defensiv över tid. Det är ett kraftfullt verktyg till ett väldigt attraktivt pris som möjliggör för lag på alla nivåer att använda systemet" / Jonas Eidevall, huvudtränare FC Rosengård, Damallsvenkan I detta projekt vill vi ta CodePlayAI till nästa logiska nivå. Det är att med hjälp av AI/Computer Vision hjälpa till med datainsamling. I dag måste detta göras manuellt. Vi vill nu påbörja arbetet med att automatisera datainsamlingen.

Förväntade effekter och resultat

Vi börjar redan se tydliga effekter av vårt arbete med CodePlayAI. Vi använder det själva och slutresultatet av våra analyser används nu av TV4/C More i deras sändningar av Allsvenskan. Detta gör att vi redan kan se hur fler och fler pratar om - och arbetar med dataanalys. Skulle vi efter detta projekt kunna erbjuda en analystjänst som knappt krävde någon extra arbetsinsats tror vi med de effekter vi ser nu som grund att vi på allvar kommer att ha förändrat hur fotbollsklubbar i Sverige jobbar med dataanalys.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet kommer att genomföras i tre faser som sammanfattas här. 1. Identifiera tekniska metoder och begrepp Mål är att göra pragmatiska teknikval samt att tillsammans med våra kunder och Svenska Fotbollförbundet identifiera vilka fotbollsaktioner som ska taggas och vad de ska kallas. 2. Utveckling prototyp Skapa en fungerande prototyp som med hjälp av AI extraherar händelser ur matchvideos. 3. Marknadsvalidering Ta prototypen till marknaden och implementera hos minst 5 av våra kunder.

Externa länkar

https://codeplay.playmaker.ai/

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.