Ozonteknik för effektiv och hållbar transport av frukt och grönt
Diarienummer | |
Koordinator | Pure Bio Synergy Sweden AB |
Bidrag från Vinnova | 298 000 kronor |
Projektets löptid | juli 2024 - september 2024 |
Status | Avslutat |
Utlysning | Globala samarbeten särskilda insatser 2024 |
Ansökningsomgång | Planeringsbidrag inför internationell ansökan 2024 |
Viktiga resultat som projektet gav
Projektteamet bestod initialt av två svenska startups, ett universitet samt en stor utländsk distributör. Flera nya partners anslöt och lämnade projektet av olika anledningar, ibland i sista minuten. Trots att en ansökan skapades, kunde den inte lämnas in på grund av sista minuten-ändringar som resulterade i för många fel. Projektet hjälpte oss dock att identifiera branschens behov. Den genomförda FTO bekräftar att det finns en marknad för oss. Flera företag har nu fått ögonen för vår teknologi.
Långsiktiga effekter som förväntas
Planen är att förbättra den befintliga ansökan för att lämna in den till Eurostars under 2025. Nätverket som skapades under projekts gång kommer att göra skillnad och stärka vår kapacitet att utveckla vår teknologi för att kunna sälja inom branschen och för att kunna minska matsvinnet.
Upplägg och genomförande
Under projektets gång uppstod många förändringar. Varje gång en ny projektpatner anslöt sig eller lämnade, behövde teamet justera applikationens omfång, syfte och mål. Detta skapade en del besvikelse, men teamet klarade utmaningarna och kom ut starkare. Dessa förändringar innebar också att mer tid än planerat krävdes för att skapa applikationen. Flera projektpartners hade möjlighet att mötas i Lund för att planera arbetet och utveckla konsortiet.