Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Miljövänligt och högeffektivt robotgräsklipparsystem som ersätter fossila åkgräsklippare på stora gräsytor

Diarienummer
Koordinator Robotic Lawn Care Sweden AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid mars 2019 - augusti 2019
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups

Viktiga resultat som projektet gav

Syftet med projektet är att förbereda marknaden och arbeta upp en kontaktyta för att underlätta försäljning till offentliga aktörer. Målet är en djupgående målgruppsundersökning som bekräftar att vi arbetar med ett anpassat och attraktivt koncept, samt att ta fram IP- och licensieringsstrategi.

Långsiktiga effekter som förväntas

De senaste robotklipparna har avsevärt högre kapacitet än tidigare generationer och genom att använda dem i system kan de ersätta de gamla fossilbränsledrivna åkgräsklipparna. RLCS är ett system som koordinerar flera klippare och klarar även stora allmänna ytor. Det är ett 30% snabbare, 42% tystare, 65% mer personaleffektivt och hela 96% renare system än tidigare alternativ

Upplägg och genomförande

Det är svårt att arbeta med kommunerna utan samverkan med privata aktörer som kommunerna är vana att arbeta med i sina upphandlingar. Syftet med projektet är att komma i kontakt med privata aktörer för att få demonstrera vår produkt och verifiera konceptet. För att komma till nästa nivå behöver vi prioritera kontakt och analys av nya kanaler och anpassa vårt erbjudande efter deras behov. Inför samarbetet med dessa aktörer behöver vi också stärka det immateriella skyddet kring både affärsmodell och varumärke.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 13 mars 2019

Diarienummer 2019-00410

Statistik för sidan