Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

IVRIS: Att Introducera Välfärdsteknik genom Realisering av Innovationsförmåga i Samverkan

Diarienummer
Koordinator Mälardalens högskola - Akademin för ekonomi, samhälle och teknik, Västerås
Bidrag från Vinnova 1 585 125 kronor
Projektets löptid november 2018 - maj 2021
Status Avslutat
Utlysning Innovationsledning och organisering – nyttiggörande av kunskap för ökad innovationsförmåga

Syfte och mål

Projektet syfte har varit att möjliggöra användningen och integreringen av kunskap, metoder och verktyg utvecklade i det Vinnova-finansierade Sins projektet kring innovationsförmåga i samverkan för introduktion av välfärdsteknik. Genom att samverka kom parterna fram till att en checklista kunde vara ett enkelt och flexibelt verktyg som kunde stödja hantering av den komplexitet som finns när samverkan för innovationsförmåga ska organiseras. Checklistan är tillgänglig här https://ivris-checklista.web.app/ och kan stödja innovationsförmågan hos flera organisationer.

Resultat och förväntade effekter

Huvudresultatet består av en checklista för att stödja utveckling av nya arbetssätt inom välfärdsteknik genom samverkan och lärande. Checklistan är tillgänglig här https://ivris-checklista.web.app/ Till skillnad från många process-modeller, är checklistan byggd för att vara enkelt och visuellt tilltalande, samt för att stödja icke-linjära processer. Förväntad effekt är bättre innovationer som är användbara och genomförbara givet att de baseras på en process som inkluderar rätt kompetenser vid rätt tillfälle genom att stödja samverkan.

Upplägg och genomförande

Den metod som används i projektet erbjuder ett sätt att vidareutveckla arbetssätt och finns kort beskriven i ett dokument tillgängligt på projektets sida. https://www.mdh.se/forskning/forskningsprojekt/industriell-ekonomi-och-organisation/ivris---att-introducera-valfardsteknik-genom-realisering-av-innovationsformaga-i-samverkan? Metoden har lett till lärande och kan med fördel användas av andra. För de involverade intressenter har varit viktigt att det verktyg som skapas ska vara enkelt och att involvera en expert i informationsdesign har hjälpt med det.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 2 juli 2021

Diarienummer 2018-02955

Statistik för sidan