Intentionsrapport från matsystemet
Diarienummer | |
Koordinator | Frisk Mat |
Bidrag från Vinnova | 547 180 kronor |
Projektets löptid | augusti 2024 - april 2025 |
Status | Pågående |
Utlysning | Ett nytt recept för matsystemet - uppbyggnadsfas |
Ansökningsomgång | Ett nytt recept för matsystemet: Innovationspotten - Experimentera, laborera och utforska |
Syfte och mål
Genom att sammanställa och presentera en intentionsrapport som redovisar engagemang och åtaganden från olika aktörer inom matsystemet mot vår mission, visar vi på ett öppet sätt systemets kollektiva strävan mot ett hälsosamt och hållbart matsystem för alla år 2035. Genom rapporten och lanseringen av denna synliggör vi våra partners och deras åtaganden samtidigt som vi skapar incitament för fler aktörer att ansluta sig och bidra till att realisera vår mission.
Förväntade effekter och resultat
Projektet förväntas öka medvetenheten och engagemanget hos aktörer inom matsystemet om deras roll i att främja hållbarhet och hälsa. Genom att presentera intentioner och åtaganden i en rapport, samt lansera den med en omfattande PR-insats, skapas incitament för konkret handling och samarbete. Detta kan leda till ökad offentlig medvetenhet, positiv mediauppmärksamhet och inspirera fler att delta. En önskvärd effekt av projektetet är att rapporten och eventet blir årligt återkommande, och därmed kan användas för att följa framstegen med vår mission.
Planerat upplägg och genomförande
Projektet kommer att genomföras i flera steg: utveckling av koncept, möten med aktörer, insamling av intentioner, och sammanställning av en skriftlig rapport. En PR-satsning och ett event vid lanseringen kommer att öka synligheten. Vi itererar processen för att optimera och kostnadseffektivisera, med målet att göra intentionsrapporten årligt återkommande och uppföljningsbar.