´Intelligent integrerat ljus för ökad synlighet och säkerhet´

Diarienummer 2016-01220
Koordinator Light Flex Sweden AB
Bidrag från Vinnova 400 000 kronor
Projektets löptid maj 2016 - december 2016
Status Avslutat
Ansökningsomgång Nivå 1 - Innovationsprojekt i företag våren 2016

Syfte och mål

Light Flex Technology drivs av ett viktigt mål: att öka säkerheten för barn, sport utövare, cykelpendlare och personer som arbetar i trafiken. I projektet inriktade vi oss på användarkategorier Barn. Syftet och målet med projektet var att ta fram ett intelligent ljus som styrs av sensorer och inte bara med en enkel On Off knapp. Denna nya lösning kommer att automatisera ljuset och minimera risken att ljuset inte aktiveras när det behövs, det vill säga: Ljuset ska aktiveras och avaktiveras utan att användaren behöver tänka. Alltså bli ett intelligent ljus.

Resultat och förväntade effekter

Resultatet av funktionerna har lyckats . Produkten har fått den viktiga funktioner som gör lösningen unik och möjliggör en konkurrens kraftig produkt för en lyckad internationalisering. Gensvaret har varit positivt vilket resulterar i att produkten kommer att kunna kommersialiseras redan 2017 vilket kommer att ha en positiv effekt för bolaget.

Upplägg och genomförande

Upplägget av genomförandet av projektet gjordes i olika steg för att säkerhets ställa produktens funktionen. De olika stegen innehöll bland annat provningar, analyseringar och mätningar. Vi har kunnat säkerhets ställa att funktionen och applikationen går att tillämpa och att det fungerar för användaren och att användaren finner att funktionen förbättrar systemet.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.