Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hållbara matvanor hos unga - Ett nytt recept för matsystemet

Diarienummer
Koordinator Stiftelsen Världsnaturfonden WWF - Världsnaturfonden WWF
Bidrag från Vinnova 2 058 807 kronor
Projektets löptid november 2022 - september 2023
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Insatsen har gett utrymme för aktörer att, inom ramen för temat "Hållbara matvanor hos unga", lära känna och arbeta tillsammans med andra organisationer och sektorer. Insatsen har även gett deltagarna en större kunskap och kompetens i metoder och arbetssätt för innovation och systemtänk för innovation. Insatsen har lett till att aktörer från temat "Hållbara matvanor hos unga" har ökat sin systemförståelse och tar steget vidare för att arbete mot etablering av mer långsiktiga innovationsplattformar för matsystemet.

Långsiktiga effekter som förväntas

Insatsen har skapat förmåga och förutsättningar för aktörer inom temat "Hållbara matvanor hos unga" att lära känna varandra och arbeta med en gemensam mission, adressera identifierade hävstänger och utmaningar samt utifrån de idégenerera kring potentiella lösningar som finns i systemet. Detta har gett deltagarna en större förståelse och möjlighet att medverka i en ansökan till nästföljande fas; etablering av innovationsplattformar som startar i slutet av 2023.

Upplägg och genomförande

Insatsen var uppbyggd i åtta olika lärmoduler med flertalet teoriblock, workshops och eget- eller grupparbete mellan fasta digitala eller fysiska träfftillfällen. Insatsen faciliterades av designbyrån Antrop. Insatsen avslutades med en fysisk och gemensam avslutningskonferens den 24e augusti 2023.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 17 november 2023

Diarienummer 2022-02940