Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Digitala lås för e-handel

Diarienummer
Koordinator Inside the box AB
Bidrag från Vinnova 794 213 kronor
Projektets löptid november 2018 - september 2019
Status Avslutat
Utlysning Digital säkerhet och tillförlitlighet

Syfte och mål

Syftet var att kunna ta fram prototyper för digitala lås som kan användas för e-handel. Vi har testat många olika versioner av prototyperna och sett till vad som blir enklast, billigast och smartast utifrån kundens behov och de användningsområden vi siktar in oss på.

Resultat och förväntade effekter

Projektet startades med syftet att få till obemannad paketavlämning och mottagning. Hårdvaran är en möjliggörare för en enklare vardag och detta har varit vår ledstjärna i projektet, varför vi valt en enkel och kostnadseffektiv konstruktion och komponentval. Vi anser att vi skapat marknadens mest kostnadseffektiva, smarta och enkla lås, som är extremt enkelt att implementera och ännu enklare att använda. Men viktigast av allt - det möjliggör en enklare vardag för den som handlar på nätet och vill ha sina saker utan att behöva gå till ombud, vänta hemma eller hitta sina sakerna utomhus.

Upplägg och genomförande

Projektet startade med att utvärdera grundkonstruktionen i hårdvaran. Magneter, olika fästpunkter, plast, metall, etc. testades. Efter att två relevanta prototyper valts ut så satte projektet igång med hobbylösningar för mobil öppning/stängning för att kunna testa låsets möjlighet att fungera digitalt. Därefter tillsattes resurser för att skapa kretskort och styra detta med egen app. Projektet har sedan byggt upp app och hårdvara enl detta. Tidiga kundtester var en absolut nödvändighet. Detta har gett insikter som annars inte varit möjliga att ta höjd för.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 30 oktober 2018

Diarienummer 2018-03958

Statistik för sidan