Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Demokratisering av akademisk innehåll

Diarienummer
Koordinator SciFree AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid mars 2019 - juli 2019
Status Avslutat
Utlysning Innovativa startups

Syfte och mål

Demokratisering av akademiskt innehåll. Projektet var att utvärdera marknadsbehovet och bygga den tekniska infrastrukturen för att minska forskarnas arbetsbelastning och förändra den ekonomiska modellen för publicering från att dölja akademiskt innehåll till att göra forskning öppen, driftskompatibel och tillgänglig för alla. SciFree, med hjälp av Vinnova, har säkerställt en plats vid bordet för att representera forskare i förändringarna från paywalled till open access globalt.

Resultat och förväntade effekter

SciFree har med hjälp av Vinnova byggt en process för semi-automatisering av peer review. Vi har skapat personliga profiler med hjälp av ORCID-medlemskap för att validera forskarnas arbetsbelastning genom peer-review och publicering. Vi fortsätter att bygga partnerskap och den tekniska infrastrukturen för att göra vetenskaplig dessiminering användbar för forskare och allmänheten, från XML (Texture) till AI (AIIDA.se) -rekommendationer Akademisk publicering att vara i linje med PLAN S och Open Science.

Upplägg och genomförande

Marknadsanalysdesign: Intervjuer med 45+ forskare, företag och förlag. Implementering: Vi samlade till högsta prioriterade artiklar och byggde tekniken för att lösa dessa problem. Vi har också blivit inbjudna paneldeltagare vid SSP (maj 2019). Empowerment Labs börjar den 28 augusti 2019 i Linköping. MVP-design: Vi arbetade med lösningsarkitekter och UX-designers för att bygga infrastrukturen. Implementering: Webapp är tillgänglig för att testa användare och systemingenjörer för sanitetskontroller. Demonstrationer visas för användare och partnerorganisationer, ORCID

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 13 mars 2019

Diarienummer 2019-00557

Statistik för sidan