Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Barns psykiska hälsa och AI

Diarienummer
Koordinator Twoact AB
Bidrag från Vinnova 468 750 kronor
Projektets löptid april 2019 - februari 2020
Status Avslutat
Utlysning Utmaningsdriven innovation – steg 1 initiering
Ansökningsomgång Utmaningsdriven innovation steg 1 initiering - 2019

Viktiga resultat som projektet gav

TwoAct har genom UDI steg 1 samlat forskare, offentlig sektor och innovativa privata företag med syfte för att ta fram en digital lösning som förebygger psykisk ohälsa hos barn. Vi vill tillsammans förstå hur digitalisering på bästa sätt kan stärka individen till att handskas med livets utmaningar. Vi kommer nu med de främsta inom sina områden utveckla och testa en digital kurator för att stärka individen egna resurser till stärkt psykisk hälsa.

Långsiktiga effekter som förväntas

Resultat av steg 1 är ett samverkansprojekt med flera kommuner, forskare och innovativa privata aktörer. Flera projektförberedande möten har hållits mellan forskare, RISE, offentlig sektor och privata aktörer med syfte att planera den forskning som avses göra. Forskning vars syfte är att förstå hur vi kan med hjälp av digitala hjälpmedel stärka individer kring svårigheter i livet. Flera olika områden har identifierats vilket gör att projektet kommer genomföra en forskningsstudie och tre pilotstudier med syfte att se effektnytta och möjlighet till att skala upp till andra grupper.

Upplägg och genomförande

Workshops med målgrupper och behovsanalys med personal kring målgruppens utmaningar och behov. Prototyp designats tillsammans med RISE utifrån intervjuer med målgrupper. Projektsida www.handle-it.se är framtagen med uppmaning till samverkan och förklarar vårt syfte. Vi har skapat material och varit utställare på Kvalitetsmässan och Vitalis, stora mässor för kommuner och digitalisering. Fyra träffar med SKR´s satsning Krafttag psykisk hälsa. Vi har presenterat konceptet för över tjugo kommuner, skolverket, Region Halland och specialpedagogiska skolmyndigheten SPSM.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 24 april 2020

Diarienummer 2019-00950