Antidiabetic Food Centre Etapp 3
| Diarienummer | |
| Koordinator | Lunds universitet - Functional Food Science Centre |
| Bidrag från Vinnova | 20 823 000 kronor |
| Projektets löptid | januari 2013 - december 2015 |
| Status | Avslutat |
Viktiga resultat som projektet gav
Antidiabetic Food Centre har som övergripande mål att utveckla innovativa livsmedelskoncept för prevention av fetma, typ 2 diabetes och relaterade metabola störningar.
Långsiktiga effekter som förväntas
Nya forskningsresultat kring samspelet mellan kost, tarmflora och hjärna liksom kring responders och non-responders öppnar möjligheter för framtida forskningsgenombrott. På innovationssidan har elva nya företag bildats baserat på forskning från centret.
Upplägg och genomförande
Forskningen bedrivs tvärvetenskapligt över fakultetsgränserna och i nära samarbete med näringsliv och Region Skåne. Detta har skapat nödvändiga förutsättningar för forskningen inom det här området.