Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Nya möjligheter till internationellt samarbete inom hälsa

Publicerad: 23 augusti 2022

Europas nya innovationspartnerskap för hälsa, Innovative Health Initiative (IHI) har öppnat sina första erbjudanden om finansiering. Ta chansen att vara med och lösa några av världens stora hälsoutmaningar genom att delta i internationellt sektorsöverskridande samarbete inom forskning och innovation.

Innovative Health initiative (IHI) är Europas nya privat-offentliga partnerskap som driver och finansierar gränsöverskridande forskning och innovation inom hälsa. Initiativets första utlysningar öppnade i juni och fokuserar på:

- Cancer, neurodegenerativa sjukdomar och hälsodata
- Hjärt- och kärlsjukdomar samt tidiga genomförbarhetsstudier
Ansökan görs senast 20 september 2022. För att stödja skapandet av aktörskonstellationer, erbjuder IHI matchningsverktyg och events.

Det finns också stora möjligheter att påverka initiativets agenda och fokus för kommande utlysningar: Här kan du läsa mer om det. Propose ideas | IHI Innovative Health Initiative (europa.eu).

Läs mer på IHIs webbplats: Innovative Health Initiative | IHI Innovative Health Initiative (europa.eu)

Vad är IHI?

IHI är ett privat-offentligt partnerskap mellan EU och branschorganisationerna som företräder företag inom hälsa och sjukvård.

  • COCIR (medicinsk bildbehandling, strålbehandling, IKT och elektromedicinskt företag)
  • Efpia, inklusive Vaccines Europe (läkemedels och vaccinföretag)
  • EuropaBio (bioteknikföretag)
  • MedTech Europe (medicinteknikföretag)

IHI har en total budget på 2,4 miljarder euro som sträcker sig under 7 år och finansieras gemensamt av EU och branschorganisationerna.

IHIs mål är att omsätta hälsoforskning och hälsoinnovation till konkreta fördelar för patienter och samhälle och se till att Europa ligger i framkant inom tvärvetenskaplig, hållbar, patientcentrerad hälsoforskning. För att lyckas med forskning och innovation inom hälso- och sjukvård behövs sektorsöverskridande samarbete. IHI stödjer projekt som sammanför sektorer för att bana väg för en mer integrerad strategi inom hälso- och sjukvård, prevention, diagnos, behandling och sjukdomshantering.

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta IHI:s kontaktpersoner på Vinnova.

Caroline Ekstrand

Handläggare

+46 8 473 30 27

Dobril Petkov

Handläggare

+46 8 473 31 82

Senast uppdaterad 23 augusti 2022

Statistik för sidan