Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Nu designas framtidens strategiska innovationsprogram

Publicerad: 29 mars 2022

Energimyndigheten, Formas och Vinnova arbetar nu tillsammans för att lägga grunden för nästa generations strategiska innovationsprogram. Nu går arbetet in i ett mer utåtriktat skede och aktörer bjuds in till dialog om riktningen så här långt.

Energimyndigheten, Formas och Vinnova har ett regeringsuppdrag att tillsammans lägga grunden för nästa generations strategiska innovationsprogram. För att ge programmen en tydlig riktning har myndigheterna identifierat ett antal samhällsutmaningar som satsningen ska bidra till att lösa. De övergripande samhällsutmaningarna är:

  • Produktion, konsumtion och värdekedjor inom planetens gränser
  • God och jämlik hälsa
  • Attraktiva och välfungerande samhällen

I april och maj bjuder myndigheterna in till dialoger med olika typer av aktörer för att fånga upp fler perspektiv till det fortsatta arbetet. Workshopparna hålls både fysiskt och digitalt, vid fem olika tillfällen:

- 5 april 13.00-16.00, workshop på plats i Stockholm, Norrsken
- 7 april 14.00-16.00, digital workshop
- 20 april 13.00-16.00, workshop på plats i Göteborg, United Spaces
- 27 april 14.00-16.00, digital workshop
- 5 maj 13.00-16.00, workshop på plats i Luleå, Elite Stadshotellet

Välkommen att göra en intresseanmälan för att delta!

Alla som vill bidra är välkomna att göra en intresseanmälan. Vi är måna om att ha deltagare som representerar olika perspektiv, erfarenheter och drivkrafter vid varje workshop, därför kan vi inte garantera alla som anmäler sig en plats. Alla kommer att erbjudas möjlighet att bidra på något sätt, men de fysiska workshopparna har ett maxantal. Här gör du intresseanmälan för att delta:

Var med och påverka riktningen för nästa generations strategiska innovationsprogram

Vad händer sedan?

I slutet av juni kommer vi landa i en tydlig riktning för programmet och under hösten 2022 återkommer vi med programmets övergripande design och öppnar upp möjligheten för aktörer att söka finansiering för ytterligare involvering.

Frågor?

Karolina Winbo projektleder arbetet från Vinnova.

Karolina Winbo

Handläggare

+46 8 473 32 11

Senast uppdaterad 29 mars 2022

Statistik för sidan