Podd: Varför pratar alla om AI?

Utvecklingen inom artificiell intelligens går rasande snabbt och har potential att leda till genomgripande förändringar i våra liv, i arbetslivet och för hela samhället. I det andra avsnitt av podden Innovation fokuserar vi på hur AI kan bidra till att lösa utmaningar vi människor inte lyckats knäcka och vilka kunskaper vi behöver för att nå dit.

Vad krävs för att AI ska bidra till det samhälle vi önskar? Vilka kunskaper behöver vi? Kan AI hjälpa oss att hitta lösningar på utmaningar inom till exempel miljö och hälsa? Kan AI rent av hjälpa mänskligheten att överleva?

Lyssna till ett samtal mellan Judith Wolst, digital strateg, Staffan Truvé, forskningschef på AI-säkerhetsföretaget Recorded Future och Erik Borälv, Vinnova. Samtalet leds av Liselott Bergman, Vinnova.

I ett reportage besöker vi företaget Peltarion och möter Luka Crnokovic-Friis och Kye Andersson, som berättar om hur AI kan förhindra svält och öka överlevnaden i cancer.

Lyssna på podden

Poddavsnittet finns också på Podcaster, Itunes och andra platser där poddar finns. Sök på ”Innovation Vinnova”.

Poddavsnittet på iTunes

Andra läste även

27 apr 2018

Vinnova har på uppdrag av regeringen gjort en analys av utveckling och potential för artificiell intelligens i Sverige.

06 nov 2018

Utvecklingen inom AI kräver nya kompetenser, samarbeten och tillgång till data. De första projekten i en satsning på individrörlighet och artificiell intelligens få...

<p>I podden Innovation reder vi ut hur vi kan bygga en ekonomi som använder jordens resurser om och om igen. Omställningen till en cirkulär ekonomi ses av många som lösningen på resursbristen. Men vad innebär cirkulär ekonomi?</p>
Senast uppdaterad 3 juni 2019   |   Statistik för sidan