Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Smart policyutveckling kan lyfta samhället

Kan rätt utformade policyer och styrmedel hjälpa innovationer att utvecklas? Går det att få bättre genomslag för samhällsnyttiga idéer om vi kan anpassa styrmedlen? Det tror vi.

Smart policyutveckling är många olika metoder, praxis och arbetssätt

Kraven på en mer öppen och agil offentlig sektor ökar i takt med förändringar och komplexiteten i samhällsutvecklingen. Innovationer och nya livsstilar sätter press på gällande lagar, regler och invanda arbetssätt hos myndigheter och övriga offentliga aktörer.

Risken är att offentliga organisationer prioriterar stabilitet och att undvika misstag – istället för att våga ta nödvändiga initiativ där man sätter medborgares eller företags nytta i fokus.

Smart policyutveckling är ett initiativ för att skapa moderna och effektiva spelregler för marknader och offentlig sektor, genom att till exempel använda innovationsmetoder som design-tänkande. Målet är att underlätta för innovationer som stärker hållbar samhällsutveckling.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Erbjudanden inom smart policyutveckling

Se hur andra arbetat med smart policyutveckling

Frågor?

Maria Kaaman

Handläggare

+46 8 473 31 74

Jonas Gumbel

Handläggare

+46 8 473 32 62

Senast uppdaterad 3 maj 2024

Statistik för sidan