Prototyp för framtidens fiskkonsumtion
Paolo Cardini är en av de mentorer som kommer att finnas med som stöd för de projekt som får finansiering av Vinnova - för att utveckla framtidsprototyper för en hållbar utveckling. Här bjuder han på sina tankar.
Efter uppvärmningen av Medelhavet, som värms upp 20% snabbare än det globala genomsnittet, kommer vanliga arter på den lokala fiskmarknaden inte gå att hitta i sin mormors receptbok. Jag skulle vilja diskutera hur fiske, leverantörer, restauranger och husmanskost kommer att anpassa sig, skapa nya berättelser, beteenden och traditioner.
Filmen jag har gjort visar arbetet med en prototyp. Där kan samtalet ske runt en marknadsstånd som visar ovanliga vilda fångster, på en restaurang under ett manettest eller under en italiensk barracudafestival i grannskapet.
Jag tror att vi bör ägna en stor del av framtidstänkandet åt det vanliga, det vardagliga, det enkla men komplexa livet för människor. Vi bör sträva efter att skapa idéer om framtider från botten genom att fokusera på vilka som, tyvärr, är underkastade socioekonomiska, tekniska och globala trender utan något annat alternativ än att anpassa sig.
Senaste blogginläggen
Senast uppdaterad 17 januari 2024
Kommentera
För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att kommentera blogginlägg. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse.
Ändra dina kakinställningar