Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Horisont Europa - Klimat, energi och mobilitet (kluster 5)

Arrangör: Vinnova, Energimyndigheten och Formas Digitalt tis 29 nov 2022 kl. 09:00-10:00

Jobbar du med klimat, energi eller mobilitet och är nyfiken på möjligheterna att samarbeta inom Horisont Europa med andra europeiska aktörer? Anmäl dig då till detta digitala informationsmöte, tisdagen den 29 november.

I samband med att EU-kommissionen släpper arbetsprogrammet för 2023 och 2024 kommer vi att informera om innehållet och den politiska kontexten till kluster 5, som omfattar klimat, energi och mobilitet, inom det europeiska ramprogrammet Horisont Europa. Vi kommer även att kortfattat gå igenom områdesindelningen för klustret, de så kallade destinationerna.

Mötet riktar sig till dig som är intresserad av att delta i ett internationellt konsortium och vara en del av en ansökan till ett europeiskt samverkansprojekt. Vi vill ge dig en övergripande förståelse för innehållet i arbetsprogrammet och de olika strategier och policys som projekt förväntas bidra till.

Vi kommer inte att informera om detaljerna för de olika destinationerna eller vilka utlysningar som förväntas komma. För detta hänvisar vi till EU-kommissionens informationsdagar 15-16 december 2022, se länk nedan.

Agenda 29 november

  • Introduktion till Horisont Europa och kluster 5, klimat, energi och mobilitet
  • Kort om syfte och målsättningar med klustret
  • Destinationer för kluster 5 (med angränsande partnerskap och uppdrag (missions))
  • Hur kan jag delta och vilket stöd kan jag få?

Observera att mötet är digitalt och kommer att hållas på svenska.

Vänligen notera att det är begränsat antal digitala platser på mötet, max 300 deltagare. Om mötet blir fullbokat så upprättas en väntelista. Mötet kommer inte att spelas in.

Mer information och länkar

Frågor?

Annika Strömdahl

Nationell kontaktperson (NCP)

+46 8 473 32 18

Mimmi Magnusson

Nationell kontaktperson på Vinnova Ansvarsområde klimat och energi

Senast uppdaterad 12 december 2022

Statistik för sidan