Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Lansering: Temperaturmätning av innovationskraften i offentlig sektor

Arrangör: Vinnova Mäster Samuelsgatan 56, 111 21 Stockholm, Sweden, Hybridmöte - fysiskt och digitalt tor 19 maj 2022 kl. 10:00-12:00

Varmt välkomna på seminarium om innovation i offentlig sektor – underlag för beslutsfattande, debatt och forskning!

Innovation är nödvändig för kvalitet och effektivitet. Det är också avgörande för att kunna möta samhällsutmaningar och nå målen i Agenda 2030. Fakta om hur situationen såg ut i Sverige var dock tidigare bristfällig.

Nu har för andra gången innovationsarbetet i offentlig sektor kartlagts genom undersökningen "Innovation i offentlig sektor 2019-2020". Undersökningen har utförts av Statistiska centralbyrån i samarbete med Vinnova. Flera tusen respondenter deltog i undersökningen och under detta seminarium släpps de nya resultaten.

Syftet med undersökningen är att bättre förstå innovation och innovationsaktiviteter i offentlig verksamhet. Vi hoppas att undersökningen ska komma till nytta både i beslutsfattande, debatter och forskning.

Undersökningen genomfördes i samarbete med SKR, Mälardalsrådet med flera. Den utfördes under 2021 som en uppföljning på enkätstudien Innovationsbarometern som SKR, Sveriges kommuner och regioner genomförde med stöd av Vinnova år 2018.

Enkäter skickades till innovationsansvariga/kommunchefer inom samtliga statliga myndigheter och landets alla kommuner och regioner, samt till cirka 5 000 offentliga arbetsställen. I enkäterna ställdes frågor om strategi, faktiska innovationer och innovationsaktiviteter, faktiska innovationer på arbetsstället och innovationsaktiviteter.

På detta seminarium presenteras siffror från undersökningen tillsammans med reaktioner från respondenter samt ett panelsamtal med offentlig sektor, SKR med flera.

Medverkar gör:

  • Clara Leandersson, Ramboll
  • Simon Billinger, Ramboll
  • Leif Denti, Göteborgs universitet
  • Birgitta Mannfelt och Nils Adriansson, SCB
  • Annika Remaeus, Uppsala kommun
  • HAnna Johansson, SKR
  • Jakob Hellman och Jenny Engström (moderator), Vinnova

Välkomna!

Målgrupp: Alla som arbetar med innovation och verksamhetsutveckling i offentlig sektor. Representanter från forskare och media är också välkomna.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33263290000001 E: 18.0611227 (Visa på karta)

Frågor?

Nina Widmark

Handläggare

+46 8 473 30 52

Miriam Terrell

Analytiker

+46 8 473 30 81

Senast uppdaterad 8 juni 2022

Statistik för sidan