Informationsmöte om vårt erbjudande till inkubatorer

Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm mån 18 nov 2019 kl. 09:30-14:00

Är ni en inkubator som är intresserade av att ge stöd till nystartade företag? Välkomna till ett informationsmöte där vi går igenom hur ni lämnar in en korrekt ansökan för erbjudandet: Stöd till nystartade företag via excellenta inkubatorer. I samband med informationsmötet så vill vi även ge er en unik möjlighet att ta del av metoder för att utveckla entreprenörskap och startups och träffa några av dem som ligger bakom metoderna.

Webbsändning

I filminspelningen från mötet visas en inaktuell bild i presentationen. Den uppdaterade presentationen hittar du längst ner på den här sidan.

Agenda

  • 9.30 - 11.30 Informationsmöte om erbjudandet: Stöd till nystartade företag via excellenta inkubatorer
  • 11.30 - 12.00 Lunch
  • 12.00 - 14.00 Seminarium om innovationsdrivet entreprenörskap 

Obs: Antalet platser kommer vara begränsat, maximalt två personer per inkubator.

Förmiddagens informationsmöte

Välkommen till ett informationsmöte på Vinnova. Under möten kommer vi att gå igenom hur ni ansöker i erbjudandet. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor och ge synpunkter på om någonting behöver förtydligas i utlysningstexten. 

Webbsändning

Det finns möjlighet att följa resonemangen via webbsändning i realtid eller i efterhand på den här webbsidan. Ni behöver inte anmäla er om ni vill följa webbsändningen. Ni som följer mötet via webbsändning kan också vara med och ställa frågor. Maila era frågor till nip@vinnova.se. 

Eftermiddagens seminarium om innovationsdrivet entreprenörskap 

Vinnova bjuder på en enklare lunch för den som önskar. Du får gärna fortsätta dagen med oss och delta i eftermiddagens seminarium. 

Seminariet syftar till att ge olika infallsvinklar på innovationsdrivet entreprenörskap. Huvudfrågan vi vill adressera är: Kan innovationsdrivet entreprenörskap läras ut? Det vill säga, är det en metodik som alla kan blir bättre på genom medveten träning? Och hur gör man det i så fall praktiskt?

Under seminariet har vi förmånen att ta del av tre olika ”skolor” kring entreprenörskap och värdeskapande:

  • Five Disciplines of Innovation (5DOI) som utvecklades på SRI i Silicon Valley under ledning av Curtis Carlsson som var VD/CEO för SRI International.
  • Effectuation som utvecklats av Saras Sarasvathy som ett svar på hur framgångsrika serie-entreprenörer arbetar med att utveckla affärer och företag.
  • Customer Development/Lean Startup som utvecklades av Steve Blank i Silicon Valley, Steve – som är en serie-entreprenör - bygger sin metodik på den erfarenhet han har av att utveckla nya affärer. Tyvärr lyckades vi inte få Steve Blank till seminariet men vi har lyckats engagera Johan Sköld, Chalmers Ventures, som har hands-on erfarenhet av Customer Development metodiken. 

Under seminariet kommer ni få möjlighet att diskutera era funderingar kring effektiva angreppssätt som accelererar värdeskapande och framgångsrikt entreprenörskap med Curtis, Saras och Johan .  

Du har möjlighet att delta under hela dagen eller så kan du välja att delta endast förmiddag / eftermiddag. 

Skicka in dina frågor

Om du efter att ha läst utlysningstexten har några frågor eller funderingar om utlysningen och texten får du gärna maila till oss så kommer vi att besvara dom under dagen.

 

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Therése Wikberg

Handläggare

+46 8-473 30 60

Läs mer om erbjudandet för excellenta inkubatorer

Stängde 6 februari 2020
Stängde 6 februari 2020
Med det här erbjudandet vill vi finansiera det stöd som en inkubator ger till nya företag som genom ett unikt kunskapsförsprång kan växa på en internationell marknad. Dessa företag har förutom finansiering många gånger ett stort behov av affärsutvecklingsstöd, nätverk, erfarenhet och stöd i rekrytering. Inkubatorernas roll är att tillhandahålla detta stöd.

Senast uppdaterad 30 oktober 2019

Statistik för sidan