EUREKA innovationsdagar 2018

Arrangör: EUREKA, Business Finland m. fl. Finlandia Hall, Mannerheimintie 13e, Helsinki tis 22 maj kl. 09:00 - tor 24 maj 2018 kl. 17:00

Jobbar du med innovation inom företag? Då ska du åka på EUREKA innovationsdagar. Under innovationsdagarna kan du träffa nya projektpartners, generera nya samarbeten och lära dig mera om finansieringsmöjligheter. Utnyttja chansen och åk med till Helsingfors i maj!

EUREKA innovationsdagar är för dig som arbetar med innovation inom företag och som vill ha internationella samarbeten. Under dagarna kan du lyssna till debatter och föreläsningar om innovation inom energi, industri, transport och hälsa. Du kan se de senaste innovationsprojekten och diskutera dem direkt med närvarande företag. Dessutom finns det möjlighet till B2B-matchmaking varje dag samt pitchning av nya projektidéer. Ta också den unika chansen att träffa nya sydkoreanska partners!

Program

Programmet sträcker sig över fem dagar, med de tre innovationsdagarna 22-24 maj som huvudevent.

Måndag den 21 maj, dagen innan konferensen, kan du delta i "EUREKA Academy" för att lära dig mer om EUREKAs olika instrument och framgångshistorier. Vi uppmuntrar i synnerhet små och medelstora företag till att delta.

Första dagen fokuserar på innovationssamarbete både inom Europa och utanför, samt hur det kan förstärkas. Du kan också lära dig mer om möjligheterna till samarbete med Sydkorea, som under konferensen blir det första partnerlandet någonsin till EUREKA.

Vinnova har extra fokus på Sydkorea och IKT, för vilket det ordnats ett informationsmöte. Här kan du ta del av information om det mötet.

Andra dagen börjar med att Vinnova anordnar ett frukostmöte. 
Här kan du kan anmäla dig till detta möte.

Resten av andra dagen ägnas åt smart utveckling inom transport, hälsa, energi och industri. Ta chansen att få med dig värdefulla nya insikter inom ditt område. Dagen avslutas med att EUREKA Innovation Award 2018 delas ut.

Svenska deltagare får även möjlighet denna dag att delta i en gemensam lunch med sydkoreanska och finska deltagare. Inbjudan kommer att skickas i maj till de som registrerat sig till konferensen.

Tredje dagen är ägnad till samarbetsplattformar – för allt från små till stora företag. Bekanta dig närmare med EUREKA Kluster och pitcha din projektidé för att hitta nya partners och få feedback.

Under hela konferensen kan du även ta del av matchmaking mellan företag.

Efter konferensen, fredag den 25 maj, organiseras det slutligen ”TechTours” med chanser till att besöka finländska företag, forskningsorganisationer och startup-miljöer.

Deltagaravgift

Deltagaravgift i konferensen är 160 euro + 24% skatt.

Resebidrag

Svenska små och medelstora företag (SMF) samt forskningsinstitut kan söka resebidrag från Vinnova för att delta i EUREKA Innovation Days i Helsingfors. Bidraget uppgår till max. 10 000 kr och kan täcka deltagaravgift, resa och logi för högst 2 personer per organisation. Syftet med resan ska vara att träffa internationella samarbetspartners för framtida forsknings- och innovationsprojekt inom EUREKA. Vänligen kontakta Birgitta Boman eller Liselott Fredriksson (se kontaktuppgifter längst ner) för mer information och instruktioner för ansökan. 

För små och medelstora företag kan resebidrag sökas senast den 27 april.

Vad är EUREKA?

EUREKA är ett program som syftar till att stärka det europeiska näringslivets konkurrenskraft på världsmarknaden samt skapa samarbeten mellan företag och forskare i de deltagande länderna. Programmet finansierar marknadsnära projekt för utveckling av nya produkter, tjänster och processer.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Läs mer om EUREKA och innovationsdagarna

Frågor?

För frågor om EUREKA Innovation Days kontakta Liselott eller Elisabet. För frågor om resebidrag kontakta Birgitta eller Liselott.

Peter Lindberg

Nationell projektkoordinator Eureka

+46 8 473 31 93

Liselott Fredriksson

Vikarierande programassistent Internationellt samarbete

+46 8 473 31 20

Birgitta Boman

Handläggare - resebidrag

+46 8 473 30 17

Senast uppdaterad 9 februari 2018

Statistik för sidan