Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vinter tävling 2021

Vinnova bjuder in företag och organisationer att delta i innovationstävlingen Vinter för att utveckla smarta lösningar på riktiga problem och samtidigt utmana hur vi delar och använder känsliga data. Sverige behöver innovation i bred bemärkelse för att lyckas transformera hela system och ställa om mot en hållbar framtid. Vi behöver även utveckla vårt sätt att arbeta och samverka kring innovation. Först ut är vård- och hälsodata kopplat till diabetes typ 1.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Vinter är en innovationstävling. Under en avgränsad period ges tävlingsdeltagare tillgång till hälsodata som avser typ 1-diabetes för att utveckla digitala lösningar till nytta för personer med diabetes, deras anhöriga och vården.

Vem kan söka?

Svenska företag och organisationer i privat, offentlig och ideell sektor kan anmäla sig till Vinter. Tävlingen har tre kategorier: utveckling av konsument- och producenttjänster samt utveckling av infrastruktur.

Hur mycket kan ni söka?

Vinter ger tillgång till unika data och en möjlighet att delta i utvecklande events. Vi finansierar inte deltagandet i Vinter, men samtliga finalister erbjuds en dialog om möjlig finansiering för att vidareutveckla sin idé när tävlingen avslutats.

Viktiga datum

 • För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

  Ändra dina kakinställningar

  Se videon på separat webbplats i separat fönster

  Vanliga frågor om tävlingen

  Så här anmäler ni

  För att anmäla er behöver ni logga in och fylla i ett anmälningsformulär i vår portal, Intressentportalen. I formuläret anger ni en kort projektsammanfattning, vilken organisation som ska koordinera (leda) projektet och projektledare.

  Här hittar ni Vinnovas intressentportal där ni kan öppna ett konto.

  Observera att de två länkarna nedan inte är relevanta för anmälan till innovationstävlingen Vinter.

  Påbörja anmälan i god tid

  Räkna med en handläggningstid på upp till 5 arbetsdagar från det att anmälan lämnats in via Intressentportalen till Vinnovas besked om anmälan tillstyrkts eller avstyrkts.

  Detta händer efter anmälan

  När er anmälan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att tävlingen stängt, hör av dig till oss.

  Vem kan läsa er anmälan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Frågor?

  Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

  Cassandra Marshall

  Insatsansvarig

  + 46 8 473 32 60

  Peder Blomqvist

  Bl.a. frågor om Vinter Tävlingsramverk

  +46 8 473 32 05

  Karin Axelius-Edgren

  Administrativa frågor

  +46 8 473 31 10

  Teknisk support

  Tekniska frågor om e-tjänsterna

  Diarienummer 2021-03958

  Statistik för sidan