Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Uppskalning för en hållbar batterivärdekedja

I Sverige pågår flera initiativ som syftar till att utveckla en svensk hållbar batterivärdekedja. Många av dessa insatser befinner sig i relativt tidiga utvecklingsskeden, men kan med rätt förutsättningar växa till pilot- och demonstrationsprojekt som på sikt kan omsättas till industriella lösningar. Uppskalning och test av koncept i verklig miljö bedöms vara en förutsättning för att minimera risker, skapa grund för acceptans och främja kommersialisering av hållbara lösningar som bidrar till klimatomställning. Denna utlysning finansierar projekt som syftar till vidareutveckling och uppskalning av lösningar, som efter implementering bidrar till en hållbar batterivärdekedja i Sverige. Det övergripande syftet är att – genom stöd till test och demonstration i verklig miljö – främja industriell implementering.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Projektet ska syfta till att utveckla, testa och validera teknik, produkter, metoder, processer och/eller affärsmodeller i större skala. Projekt kan pågå i maximalt 36 månader.

Vem kan söka?

Utlysningen riktar sig till aktörskonstellationer bestående av parter som öppnar upp för ett systemövergripande omställningsarbete, där hela ekosystemet och värdekedjan omfattas

Hur mycket kan ni söka?

Utlysningen har en total budget om cirka 100 miljoner kronor. Bidrag beviljas med maximalt 50 procent av projektets stödberättigade kostnader och maximalt 20 miljoner kronor per projekt

Viktiga datum

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Vinnova genomför en riktad satsning för forskning och innovation för att öka innovationskraft och innovationsförmåga längs hela batterivärdekedjan. Denna satsning syftar till att finansiera projekt som har rätt förutsättningar att växa till pilot- och demonstrationsprojekt som på sikt kan omsättas till industriella lösningar. Uppskalning och test av koncept i verklig miljö bedöms vara en förutsättning för att minimera risker, skapa grund för acceptans och främja kommersialisering av hållbara lösningar som bidrar till klimatomställning.

      Projektaktiviteterna inom ramen för denna utlysning skall huvudsakligen omfattas av stödgrunden experimentell utveckling. Utlysningens budget är 100 miljoner kronor. Bidrag kommer att beviljas med maximalt 50 procent av projektets stödberättigande kostnader och maximalt 20 miljoner kronor per projekt. Genomförandetiden för ett projekt får inte vara längre än 36 månader.

      Utlysningen riktar sig till aktörer från näringsliv, universitet och högskola samt andra offentliga aktörer. Projektresultaten förväntas att bidra till ökad förmåga till innovation samt uppskalning och implementering av teknik och nya lösningar för en hållbar batterivärdekedja.

       

    • Hållbara batterier är en nyckelteknik för elektrifiering och i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Sverige har flera styrkeområden som ger landet stora möjligheter för att främja utvecklingen på batteriområdet. Svenska styrkeområden som kopplar till batterivärdekedjan inkluderar fordonskluster, celltillverkning och återvinning samt tillhörande konkurrenskraftig forskning. Sverige har även kunskap inom närliggande områden såsom automatiserad process- och tillverkningsindustri och gruv- och mineralindustri, samt stabila infrastrukturer och system. Elektrifiering och utveckling av en hållbar batterivärdekedja är inte bara viktig för att nå klimatmålen utan möjliggör också framväxten av en konkurrenskraftig industri som skapar hållbar tillväxt och arbetstillfällen längs hela batterivärdekedjan. Batterivärdekedjan behöver etableras och stärkas i både Sverige och Europa för långsiktig konkurrenskraft och minskad sårbarhet.

      I Sverige pågår ett flertal initiativ som syftar till att stärka svensk forskning och innovation kopplat till batterivärdekedjan. Många av dessa insatser befinner sig i relativt tidiga utvecklingsskeden, men kan med rätt förutsättningar växa till pilot- och demonstrationsprojekt som på sikt kan omsättas till industriella lösningar. Uppskalning och test av koncept i verklig miljö bedöms vara en viktig förutsättning för att minimera risker, skapa grund för acceptans och främja kommersialisering av hållbara lösningar som bidrar till klimatomställning.

      I den här utlysningen efterfrågas därför projektförslag för vidareutveckling och uppskalning av lösningar eller koncept som efter implementering bidrar till en hållbar batterivärdekedja i Sverige. Det övergripande syftet är att – genom stöd till test och demonstration – främja industriell implementering. Projekten ska adressera något av, för batterivärdekedjan, viktiga innovationsområden bl.a. cirkulär ekonomi, produktionsprocesser och avancerade material.

      Projektresultaten förväntas att bidra till ökad förmåga till innovation samt uppskalning och implementering av teknik och nya lösningar för en hållbar batterivärdekedja.

      Ett bra förslag till uppskalningsprojekt kännetecknas av följande:

      • Det framgår tydligt vad lösningen består av, hur den är tänkt att fungera samt vad uppskalningsprojektet konkret innebär och har för innehåll.
      • Uppskalningen avser en lösning som kan betraktas som en sammanhållen helhet, snarare än lösa byggstenar som ska sammanfogas till en helhet först i en efterföljande implementering.
      • Ansökan innehåller en genomarbetad och trovärdig analys av det sammanhang där lösningen kommer att implementeras.
      • Ansökan avser investering i fortsatt utveckling av ett koncept som genom föregående projekt/aktiviteter har nått en mognadsgrad som motsvarar en TRL-nivå på minst 5, dvs. där kärnkomponenter/-funktioner eller motsvarande är validerade i relevant miljö. För information om TRL, se exempelvis Technology Readiness Level.
      • Ansökan beskriver en tydligt och trovärdigt TRL-förflyttning och formulerad målsättning att realisera en lösning med en mognadsgrad som motsvarar en TRL-nivå på maximalt 8, dvs.där lösningen är komplett och utvärderad.

      De projekt som finansieras inom ramen för utlysningen förväntas uppfylla samtliga av följande resultatmål:

      • Det finns en genomarbetad och väl förankrad plan för hur lösningen eller konceptet ska skalas upp ytterligare, implementeras, förvaltas samt nyttiggöras. Planen bör innefatta finansiella och kommersiella aspekter på efterföljande steg.
      • Lösningen har en mogenhetsgrad som motsvarar en TRL-nivå på maximalt 8, dvs. där lösningen är komplett och utvärderad. För lösningar eller koncept som inte primärt bygger på teknologi får definitionerna anpassas till sammanhanget men mognadsgraderna ska fortfarande motsvara en TRL-nivå på maximalt 8.
      • Ökad innovationsförmåga för en hållbar batterivärdekedja.

      Bidra till en hållbar systemomställning

      Vinnova har i uppdrag att främja hållbar tillväxt och systemomställning. För att genomföra hållbar systemomställning har vi valt att utgå från FN:s globala hållbarhetsmål, definierade i Agenda 2030. Där prioriterar Vinnova två perspektiv: jämställdhet och klimatomställning. Insatser och projekt vi finansierar bedöms utifrån hur de bidrar till dessa perspektiv.

      Vi följer därför upp och bedömer detta:

      • Om kvinnor och män på ett jämställt sätt deltar i projektet, tar del av bidraget samt har inflytande och makt över projektet.
      • Hur väl projektet analyserar och tar ställning till om det finns köns- eller genusaspekter som är relevanta för projektets problemformulering, lösningar och effekter. I denna utlysning ligger frågan inte till grund för bedömning.
      • Hur väl projektet bidrar till klimatomställningen.

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

      Agenda 2030 som drivkraft för innovation

      Tillgängliggöra vetenskapliga publikationer och resultat

      När resultat från forskning och innovation görs fritt tillgängliga kan fler bidra till att lösa samhällsutmaningar. Den här utlysningen ska bidra till att tillgängliggöra resultat för alla. Därför ska all vetenskaplig publicering ske med öppen tillgång.

    • Utlysningen riktar sig till aktörer bestående av parter (juridiska personer) som öppnar upp för ett systemövergripande omställningsarbete som berör batterivärdekedjan.

      Aktörerna bygger vidare på resultat från redan genomförda utvecklings- och innovationsprojekt för en hållbar batterivärdekedja. Inom ramen för detta erbjudande vidareutvecklas koncept eller lösningar med fokus på test och demonstration samt nyttiggörande i större skala och implementering. De aktörer som krävs för att ta lösningen vidare till nästa steg ska finnas representerade i aktörskonstellationen och minst en av de deltagande projektparterna ska ha för avsikt att implementera de förväntade resultaten.

      Behovsägare och användare/kunder förväntas vara involverade i utvecklingsarbetet. Ägaren av slutresultatet (produkt-/process-/systemägaren) behöver vara aktivt engagerad och ha en central roll i projektet för att se till att lösningen, om projektet är framgångsrikt, tas vidare till implementering/nästa steg med en långsiktig förvaltning. Detta kan även gälla tillsynsmyndigheter och offentlig förvaltning (kommuner, regioner och stat) i de fall då det är aktuellt.

      Aspekter som konkurrenssituation, kundbehov, tänkbara kunder och samarbetspartner samt en hypotes om affärsmodell ska vara utredda och tydligt beskrivna i projektansökan.

      Medverkan av utländska aktörer kan vara relevant beroende på projektets mål. Utländska organisationer med filial eller driftställe i Sverige kan erhålla bidrag för projektkostnader som är hänförliga till filialens eller driftställets verksamhet. Aktörer utan filial eller driftställe i Sverige är välkomna som projektparter med egna insatser men kan inte erhålla bidrag från Vinnova i denna utlysning.

    • Typer av projekt och aktiviteter som vi finansierar i denna utlysning:

      • Forsknings- och utvecklingsprojekt som avser uppskalning av nya lösningar eller koncept som efter implementering bidrar till en hållbar batterivärdekedja i Sverige.
      • Projektaktiviteterna inom ramen för denna utlysning skall huvudsakligen omfattas av stödgrunden experimentell utveckling. Detta gäller projektens inriktning och innehåll oavsett om stödgrunden är tillämplig på enskilda projektparters deltagande. För fullständig definition av stödgrunder, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag.
      • Experimentell utveckling kan inbegripa utformning av prototyper, demonstration, pilotarbete, testning och validering av nya eller förbättrade produkter, processer eller tjänster i miljöer som motsvarar realistiska driftsförhållanden, där det primära syftet är att göra ytterligare tekniska förbättringar på de produkter, processer eller tjänster som ännu inte är fasta.

      Vilka kostnader kan vi finansiera?

      Vår finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr vilka slags kostnader som vi kan finansiera. Dessa kallas stödberättigande kostnader.

      I den här utlysningen är dessa typer av kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter.
      • Utrustning, mark och byggnader: Instrument, utrustning och hyra för annan lokal än ordinarie verksamhetslokal.
      • Konsult- och licenskostnader: Konsulttjänster, kunskap och patent som köpts eller används på licens från en utomstående aktör. Kostnader för konsulttjänster från utomstående får utgöra maximalt 20 procent av en projektparts budget. Vi kan godta en högre andel än 20 procent vid särskilda behov. Ni måste då konkret och utförligt motivera behovet av konsultinsatser i ansökan. Denna motivering vägs in i vår bedömning.
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet.
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel ordinarie lokaler och städning.
        Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader. Universitet, högskolor samt vissa forskningsorganisationer och statliga myndigheter har högre maxgränser beroende på typ av verksamhet.

      För mer detaljerad information om vilka kostnader vi kan finansiera, se Anvisning till stödberättigande kostnader

      Vilka krav gäller för kostnader vi finansierar?

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara:

      • nödvändig för aktiviteterna i projektet
      • bokförd korrekt och separat från organisationens övriga kostnader.

      En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      För mer detaljerad information om vilka krav, begränsningar och undantag som gäller, se Anvisning till stödberättigande kostnader

    • Reglerna om statligt stöd styr också hur stor andel av kostnaderna som vi kan finansiera. Detta bestäms individuellt för varje organisation. Vi skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje projektpart kan få.

      Hur stort bidrag kan projektet få?

      Bidraget kan maximalt uppgå till 20 000 000 kronor per projekt och ha en projektlängd på som längst 36 månader. Maximal stödnivå uppgår till 50 procent av projektets totala stödberättigade kostnader.

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på:

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet
      • partens storlek och verksamhet.

      I den här utlysningen ger vi stöd till experimentell utveckling. Experimentell utveckling kan förenklat beskrivas som att kombinera, forma och använda befintliga kunskaper för att ta fram nya eller förbättrade produkter, processer eller tjänster.

      För fullständig definition, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag

      Hur stor andel av kostnaderna kan vi finansiera?

      Organisationens storlek och typ av aktivitet avgör hur stor andel av kostnaderna vi kan finansiera, det vill säga den maximala stödnivån.

      Aktivitet

      Litet företag

      Medelstort
      företag

      Stort företag

      Stödnivå efter aktivitet och företag

      Experimentell utveckling

      45 %

      35 %

      25 %

      Om projektet omfattas av någon av bonusgrunderna. Se vad som menas med bonusgrund nedan.

      60 %

      50 %

      40 %

      Bonusgrunder

      Om projektet omfattas av någon av dessa bonusgrunder kan vi finansiera en högre andel av kostnaderna enligt tabellen:

      • Faktiskt samarbete: Viss nivå av samarbete mellan små och större företag, mellan företag i två olika europeiska länder eller mellan forskningsorganisationer och företag
      • Spridning av resultat: Omfattande spridning genom exempelvis konferenser eller öppna databaser.
      • Annan bonusgrund

      För fullständig information om dessa bonusgrunder, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag

      Vi beviljar bidrag i enlighet med artikel 25 i EU-kommissionens förordning om allmänna gruppundantag (GBER).

      I den här utlysningen ger vi även stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Med det menas att de inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad. Hit räknas oftast universitet och högskolor, forskningsinstitut och andra organisationer.

      Vi kan finansiera upp till 100 procent av organisationskostnader.

    • För att vi ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa formella krav. Är kraven inte uppfyllda, avslås ansökan direkt.

      Krav på organisationsform hos projektparter

      • Alla projektets parter ska vara juridiska personer. Fysiska personer eller enskilda firmor kan alltså inte delta som projektparter.
      • Den koordinerande parten ska vara en svensk juridisk person och bedriva verksamhet i Sverige.
      • Om utländska parter söker bidrag ska kostnaderna vara hänförliga till filial eller driftställe i Sverige.

      Krav på projektet

      • Projektledaren ska vara anställd hos den koordinerande parten i projektet.
      • Projektet får inte påbörjas innan ansökan lämnas in.

      Krav på ansökan

      • Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska.
      • Ansökan ska följa de anvisningar som ges i avsnitt 9.
      • Ansökan ska innehålla alla efterfrågade bilagor.
    • Vad bedömer vi?

      Ansökningarna bedöms i förhållande till kriterierna Relevans, Potential, Aktörer och Genomförbarhet där samtliga kriterier förutom Relevans värderar ansökans kvalitet. Kriteriet Relevans saknar vikt men är avgörande för att en ansökan ska vara aktuell för finansiering i denna utlysning. Det går således inte att kompensera för en bedömt otillräcklig relevans genom hög värdering gentemot övriga bedömningskriterier.

      Relevans (viktas ej)
      • Det aktuella projektförslaget överensstämmer i tillräcklig grad med det som är kännetecknande för ett bra förslag till uppskalningsprojekt enligt avsnitt 2.
      Potential (viktas 1/3)
      • Projektförslagets potential att uppfylla utlysningens resultatmål och syfte.
      • Ansökan innehåller en genomarbetad och trovärdig analys av det sammanhang där lösningen kommer att implementeras.
      • Projektets nyhetsvärde i relation till existerande nationella och internationella lösningar och pågående större satsningar inom området.
      • Projektresultatens potential att bidra till ökad förmåga till innovation samt uppskalning och implementering av teknik och nya lösningar för en hållbar batterivärdekedja.
      • Projektresultatens potential att efter implementering bidra till en hållbar batterivärdekedja i Sverige.
      • Att implementering av projektets resultat bidrar positivt till de globala målen i Agenda 2030.
      Aktörer (viktas 1/3)
      • Sammansättning, kompetens och förmåga samt engagemang hos aktörskonstellationen i förhållande till projektmål och genomförande.
      • Projektparternas anknytning till de resultat och tidigare aktiviteter som projektförslaget bygger vidare på.
      • Aktivt deltagande från behovsägare, användare/kunder, produkt-/process-/systemägare samt aktör(er) med avsikt att implementera förväntade resultat.
      • Projektledarens förmåga och engagemang att leda projektet.
      • Projektteamets (nyckelpersoner) sammansättning med avseende på könsfördelning, inklusive engagemang och inflytande, samt projektets ambition och plan för att åtgärda eventuella obalanser.
      • I vilken utsträckning projektgruppen har tillgång till relevant kompetens inom ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.
      • Hur väl behovet av konsulttjänster motiverats om en projektparts budget innehåller mer än 20 procent konsultkostnader.
      Genomförbarhet (viktas 1/3)
      • Projektplanens och budgetens realism, trovärdighet och ändamålsenlighet för att realisera en lösning med en mognadsgrad som motsvarar en TRL-nivå på maximalt 8.
      • Projektplanen innehåller en realistisk riskanalys (både interna och externa risker) och en trovärdig plan hur dessa risker hanteras.
      • Angreppssätt samt organisering och involvering av projektparter och andra relevanta aktörer.
      • Plan för att kommunicera och sprida projektets resultat utanför aktörskonstellationen, i synnerhet vad gäller sådan spridning som har betydelse för möjligheterna till implementering.

      Hur bedömer vi?

      Ansökan bedöms i konkurrens med övriga inkomna ansökningar till utlysningen.

      Så här ser beslutsprocessen ut:
      1. Ansökan inkommer till Vinnovas e-tjänster. Alla ansökningar som uppfyller formella krav bedöms av en sammansatt grupp av särskilt utsedda och förordnade bedömare, samt Vinnovas interna bedömare.
      2. De projektförslag som bedöms uppfylla kriterierna bäst går vidare i urvalsprocessen, vilket innebär att konstellationen bakom ansökan bjuds in till en intervju. Intervjuer planeras äga rum under vecka 43. Vi kommer att ta kontakt med de konstellationer som är aktuella för intervju ca en vecka i förväg. Observera att vi inte har möjlighet att uppdatera er innan dess.
      3. Vinnova fattar beslut om vilka projekt som ska finansieras.
      4. Beslut meddelas till sökande.
      Vi bedömer även finansiell status

      Innan vi beslutar om finansiering gör vi också en samlad bedömning av den organisatoriska och finansiella statusen hos de som får finansiering. Vi använder oss av information som vi får från kreditupplysningar, för närvarande från Dun & Bradstreet.

      För att vi ska bevilja finansiering gäller detta:

      • Organisationer som söker finansiering för personalkostnader måste vara registrerade som arbetsgivare hos Skatteverket.
      • Organisationer får inte vara på obestånd, eller genomgå likvidation eller företagsrekonstruktion. De ska heller inte ha obetalda skulder av betydelse hos Kronofogdemyndigheten.
      • Aktiebolag får inte ha förbrukat hälften eller mer av sitt aktiekapital.
      • Om vi begär måste små och medelstora företag kunna visa att de har ekonomisk täckning att genomföra projektet enligt sin budget i ansökan. De kan inte använda offentliga bidrag eller egna medel avsedda för andra projekt för att täcka projektkostnader i denna utlysning.
    • När vi bedömt alla ansökningar, skickar vi ett beslut där vi antingen beviljar eller avslår er ansökan. I beslutet anger vi hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Vårt beslut kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      Om vi beviljar er ansökan måste ni följa våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat detta:

      • Att ni ska underteckna ett särskilt dokument där ni godkänner er medverkan och åtar er att genomföra projektet.
      • Att ni ska rapportera hur det går, era kostnader och uppnådda resultat till oss regelbundet under projekttiden.
      • Är ni flera parter måste ni komma överens om era inbördes rättigheter och skyldigheter i projektet i ett avtal. Det kan ta tid att få ett projektavtal på plats, så sätt gärna i gång detta innan projektet startar.
      • Hur resultatet ska komma till användning samt hur vetenskaplig publicering ska ske.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      Ni behöver även följa de särskilda villkor som gäller för den här utlysningen:

      1. Projektet ska vara representerat vid eventuella konferenser och andra aktiviteter som kan komma att anordnas inom satsningen.
      2. Vid information om projektet och vid varje offentliggörande av projektresultat ska det anges att arbetet utförts med stöd från Vinnova. Med offentliggörande avses till exempel publicering, oavsett medium, och muntliga presentationer.
      3. Forskningsinstitut som har en överenskommelse med Vinnova om tillämpning av fullkostnadsprincip får, när det deltar i sin icke-ekonomiska verksamhet, göra påslag för indirekta kostnader enligt gällande fullkostnadsprincip.

      Vi kan även besluta att lägga till kompletterande särskilda villkor för enskilda projekt. De framgår i så fall av beslutet.

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka finansiering fyller ni i en ansökan i vår e-tjänst. Ansökan innehåller frågor om projektet, deltagande projektparter och budget.

      Till ansökan bifogar ni även dessa bilagor:

      • En projektbeskrivning enligt obligatorisk mall. Bilagan ska utformas enligt mall för projektbeskrivning som hämtas från utlysningens webbsida. Detta innebär att samtliga rubriker ska finnas med i rätt ordning och vara oförändrade samt att sidmarginalerna i mallen ska bibehållas. Projektbeskrivningen får maximalt omfatta 20 stående A4-sidor. Texten ska vara skriven på svenska eller engelska med enspaltig 12 punkters svart text (10 punkters text i tabeller). Hänvisningar till information på webbsidor och liknande kommer inte att beaktas vid bedömning.
      • En bilaga med CV för projektledaren och andra nyckelpersoner i projektet enligt obligatorisk CV-mall, maximalt 1 sida/person.

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra.

      I vår e-tjänst kan ni börja fylla i uppgifter och sedan fortsätta vid ett senare tillfälle. Ni kan också dela ut behörigheter till andra som ni vill ska bidra i ansökan. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

    • När utlysningen stänger registreras er ansökan. Då skickar vi en e-postbekräftelse till den som står för användarkontot, samt projektledaren och firmatecknaren. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till oss.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Er ansökan kommer att läsas av medarbetare på Vinnova och de externa bedömare som medverkar i den här utlysningen. Alla arbetar under tystnadsplikt.

      Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Det innebär att vi måste lämna ut dem om de efterfrågas. Men vi sekretessbelägger uppgifter som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada för den enskilde om de lämnas ut. Det kan till exempel vara uppgifter om affärs- och driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat.

      Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Mall Projektbeskrivning Uppskalning för en hållbar batterivärdekedja, uppdaterad (docx, 103 kB) Mall CV Uppskalning för en hållbar batterivärdekedja (docx, 25 kB)

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Karoliina Junka

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 30 26

    Anders Marén

    Utlysningsfrågor

    +46 8 473 31 88

    Andrew Marais

    Utlysningsfrågor

    +46 8 473 30 90

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    Diarienummer 2025-01138