Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Normkritiska innovationsprojekt

För att driva på samhällsutvecklingen krävs det föregångare som tar det första steget framåt. Detta erbjudande riktar sig till organisationer från alla sektorer som på ett innovativt sätt vill arbeta med ett normkritiskt perspektiv för att utveckla nya lösningar som kan bidra till en inkluderande samhällsutveckling och nya affärsmöjligheter.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Projekt som ska omsätta resultat från tidigare genomförda normkritiska analyser i en normkreativ innovationsprocess för att utveckla, testa och utvärdera nya lösningar. Dessa lösningar ska bidra till ökad jämställdhet och jämlikhet. Projektet ska ha fokus på innovation och resultera i lösningar som på sikt ska implementeras hos behovsägaren.

Vem kan söka?

Organisationer som tidigare genomfört en normkritisk analys och som är redo att gå steget vidare för att testa, utveckla och implementera lösningarna.

Hur mycket kan ni söka?

Max 2 miljoner kronor

Viktiga datum

 • För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

  Ändra dina kakinställningar

  Se videon på separat webbplats i separat fönster

  Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Börja i god tid

  Tänk på att det kan ta tid att göra en ansökan, så börja i god tid. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

  Detta händer när utlysningen stängt

  När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

  När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

  Vem kan läsa er ansökan?

  Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

  Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

  Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

  Finansierade projekt

  Diarienummer 2017-05259

  Statistik för sidan