Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Centra för finansmarknadsforskning - Kompetenscentrum

I det här erbjudandet välkomnar vi sökande som i egenskap av ett kompetenscentrum har kapacitet och ambition att forska för förnyelse av finansmarknaden utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Ett kompetenscentrum med fokus på hållbarhet, transformation och branschförnyelse.

Vem kan söka?

Svenska universitet och högskolor och forskningsinstitut. Sökanden kan söka tillsammans med privata och/eller offentliga finansmarknadsaktörer, samt icke traditionella branschaktörer som har inverkan på finansmarknaden.

Hur mycket kan ni söka?

Ett kompetenscentrum kan finansieras med max 9,4 miljoner kronor, per år i 10 år.

Viktiga datum

  • Vad handlar erbjudandet om?

    På uppdrag av regeringen ska Vinnova genomföra en ny långsiktig satsning på finansmarknadsforskning. Därmed planerar Vinnova att finansiera två centra under en tioårsperiod, ett kompetenscentrum och ett nationellt centrum. Detta erbjudande gäller kompetenscentrumet.

    För information om erbjudandet för det nationella centrumet vänligen se denna webbsida.

    Kompetenscentrumets forskning på finansmarknader ska vara systematiskt kopplade till områden för hållbarhet och transformation. Det omfattar social mobilitet och migration, klimat och miljö samt även hur värde skapas, distribueras och fångas in inom och via finansmarknader. Därutöver även forskning kring spänningar på global, regional och lokal nivå. Samt även växelspel mellan nya hållbarhetskrav och emergent digital disruption och transformation av finansmarknader, där nya typer av aktörer levererar innovativa lösningar.

    Titta på informationsmötet 16 juni i efterhand

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Se videon på separat webbplats i separat fönster

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Ladda ner mallar för bilagor

    Här kan ni ladda ned mallar för de bilagor som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Ulf Öhlander

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 30 08

    Göran Persson

    Administrativa frågor

    +46 8 473 31 32

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    Finansierade projekt

    Diarienummer 2020-02373

    Statistik för sidan